עוגת פרג בחושה ועסיסית

אתם לא באמת יודעים כמה אתם אוהבים פרג עד שלא הכנתם את העוגה הזאת. עסיתית, רכה ונימוחה – מתכון ששווה לאמץ של מרים כהן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

100 גרם פרג טחון טרי
1 כוס קמח תופח מנופה 200 גרם
1 כפית אבקת אפיה
1 תפוח עץ מקולף ומרוסק בבלנדר או בפומפיה
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 גביע דנונה טבעי
1/2 כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
2 כפות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון מלימון אחד
3 כפות סילאן
קורט מלח
אבקת סוכר לעיטור
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים
2 שמים בקערה נוספות גדולה את כל החומרים הלחים ומערבבים בכף
3 מוסיפים לקערה של החומרים הלחים את החומרים היבשים בהדרגה, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. לא לערבב במיקסר מאחר וזאת עוגה בחושה , לא צריך לערבב יותר מדי
4 מחממים תנור ל – 170 מעלות
5 משמנים תבנית אפיה רצוי עם דוגמא או תבניות של קאפקייק
6 מוזגים את העיסה לתוך התבנית/ תבניות קאפקייק ומכניסים לתנור
7 אופים למשך כ – 40 – 35 דקות (בתבניות קאפקייק למשך כ – 20 – 15 דקות), רצוי לבדוק את העוגה אחרי 35 דקות – כל אחד והתנור שלו, העוגה מקבלת גוון חום בזמן האפיה בגלל הסילאן
8 אחרי שמצננים את העוגה – בוזקים מלמעלה אבקת סוכר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות