איך מכינים קוקטייל בליני ומחית אפרסקים?

"שותה הכפר", אריאל לייזגולד עם המדריך לקוקטייל המושלם לאירוח.

קוקטייל בליני ומחית אפרסקים של אריאל לייזגולד

הכירו את קוקטייל ה”בליני” הקלאסי! הבליני מדבר על כל הדברים שאני אוהב: פירות, טעמים, ניחוחות, בועות ותשוקה.

משקה הבליני הומצא על ידי בחור איטלקי בשם ג’וזפה צ’יפיאני בשנות ה – 30 ב”האריס בר” בונציה!

בעונה בה יש אפרסקים טריים, אפשר ממש לחגוג את הטעמים המדהימים והניחוחות של הפרי המדהים הזה, ממש להיזרק על אחת הגבעות מסביב לוונציה וליהנות מטעם הפירות הטריים והשמיים הכחולים ופשוט לאהוב. באותה תקופה ג’וזפה רצה למצוא דרך להשתמש בפירות טריים,  מה שהוא עשה זה דבר פשוט: הוא השתמש במחית ביתית של אפרסקים וחיבר אותה עם פרוסקו איטלקי, פרוסקו זה יין מבעבע איטלקי נפלא ופרחוני, מאוד נוח לשימוש וכיף אדיר לשתיה!

אז איך מכינים מחית אפרסקים?

לוקחים את האפרסק וחותכים אותו מסביב באמצע ומפרידים לשני חלקים.

קולפים את קליפת האפרסק בעדינות וזורקים את החתיכה לתוך הבלנדר.

בכדי לעזור לבלנדר לקבל את הסיבוב שאנחנו מחפשים, כדי להפוך את חתיכות האפרסק למחית, מוסיפים ממש מעט מים ויוצאים לדרך.

אגב, יש כאלה שיוסיפו סוכר בשלב הזה. אני מעדיף פשוט לתת לאפרסקים המדהימים לככב בסיפור הזה. הם לא צריכים כלום, הם מעולים!

כשהמחית מוכנה פותחים בקבוק פרוסקו, קאווה או שמפניה צרפתיתו מוזגים ממש מעט לתוך הכוס שלנו.

מוסיפים לנוזל כ – 40 מ”ל של  מחית האפרסקים הקרמית.

זה בסדר שיש מעט קצף , הכמות שהוספנו בהתחלה תעשה את זה פחות מוקצף ויותר קל להכנה. ערבוב קטן וטעימה!

זהו, מכאן אני מוסיף עוד מעט פרוסקו עד למעלה ונותן לקצף להירגע עד שאני מגיע לסוף הכוס…

עוד ערבובון קטן ואנחנו מוכנים!

לחיים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות