חטיף אגוזים ותמרים בציפוי שוקולד מריר של מיקי שמו

חטיף שהולך איתי תמיד לחדר כושר ונותן בוסט אנרגיה אדיר לפני או אחרי אימון. ניתן לגוון  בהרכב האגוזים לפי החשק. הציפוי אינו חובה אך ישמח מאוד את חובבי השוקולד. מתוך “אין כמו בבית”,

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) שומשום מלא
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלופים טבעיים
50 גרם (1 כוס) פצפוצי אורז חום (מלא)
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)
50 גרם (1/2 כוס) חמאת קקאו (להשיג בחנויות במתמחות בקונדיטוריה)
50 מ”ל (1/4 כוס פחות 1 כף) מייפל טבעי מיימונס
90 גרם (1/4 כוס + 1 כף) דבש
50 גרם ממרח בטעם עוגיות שוקוצ׳יפס במרקם חלק
230 גרם (כ- 12 יחידות) תמרים מסוג מג’הול מגולענים
מעט קינמון
להברשה:
150 גרם שוקולד מריר 70%
1 כפית שמן (רצוי גרעיני ענבים)

חטיף אגוזים ותמרים בציפוי שוקולד מריר.
צלמת- נופר בגנים | סטיילינג – קרן ברק

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את העוגה
1 מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מניחים בתבנית שומשום מלא, אגוזי לוז, פצפוצי אורז מלא ושיבולת שועל ומערבבים.
3 . קולים את התערובת כ- 10 דקות, מצננים קלות ומעבירים לקערה גדולה.
4 שמים בסיר קטן חמאת קקאו, מייפל, דבש, ממרח מרבה חלק ותמרים ומבשלים 7-8 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים מידי פעם. מוסיפים תבלינים ומערבבים שוב. מסירים מהלהבה.
5 וצקים את תערובת התמרים לקערה עם הפיצוחים ומערבבים היטב.
6 משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בשמן ספריי פאם, מהדקים ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.
7 מחלצים את המשטח מהתבנית וחותכים למלבנים בגודל 2X7 ס”מ.
מכינים את הציפוי:
1 ממיסים שוקולד ושמן בבין מארי או במיקרוגל ומערבבים.
2 טובלים את החצי התחתון של החטיפים בשוקולד מריר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה כשהחלק המצופה כלפי מעלה מעבירים למקרר להתייצבות. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות