תערוכות בצרפת שכל חובב אפיה צריך להכיר

שרון היינריך בעלת הבלוג Paris Chez Sharon ממליצה על פארקי תערוכות פטיסרי ושוקולד בצרפת שאתם פשוט חייבים לבקר בהם!

לונה פארק! פריז בפרט וצרפת בכלל הן מגרש משחקים אדיר של תערוכות בכל התחומים. סלון המכוניות, הסלון האווירי, הסלון היבשתי, סלון העיצוב, סלון האריזות לצד תערוכות בתחום הקולינריה כמו סלון השוקולד, סלון האפייה, תערוכת המזון ועוד ועוד. כל אחד מוצא את עצמו מגיע בשלב זה או אחר לתערוכה באחד מפארקי התערוכות של צרפת.

מכיוון שצרפת היא המכה של עולם הבולנז’רי, הפטיסרי והשוקולד, הרי שהתערוכות המתקיימות בה בתחומים אלה הן מהטובות ביותר בעולם ולכן הן מושכות אליהן המוני מבקרים, מקצוענים וגם חובבנים. אז בואו נעשה קצת סדר בעולם התערוכות האלה, כי אם אתם עוסקים באחד התחומים הללו, או אפילו “רק” חובבנים אתם חייבים לבקר לפחות פעם אחת באחת התערוכות. מובטחת לכם חוויה מיוחדת במינה, מפגש עם החברות המובילות, התחככות בגדולי האמנים בתחום ובעיקר קבלת מידע רב על הטרנדים העדכניים בכל תחום ותחום.

SALON DU CHOCOLAT

סלון השוקולד הבינלאומי של פריז מתקיים בכל שנה (מעל 20 שנים) בסוף חודש אוקטובר-תחילת חודש נובמבר, בפארק התערוכות PORTE DE VERSAILLES שברובע ה 15 בפריז. הסלון מתאים בעיקר לחובבי התחום וגם לאנשים שאוהבים לאכול שוקולד והרבה. בדרך כלל, הסלון מושך אליו עשרות אלפי מבקרים בכל שנה וזו גם הסיבה שהוא מתקיים בתוך פריז, ולא בפארק התערוכות שמחוץ לעיר. מדובר בסלון שפונה יותר לחובבנים ופחות למקצוענים. אפשר למצוא בו המוני דוכנים של שוקולד מכל צרפת, ובשנים האחרונות גם ממדינות שונות בעולם.

בשנתיים האחרונות מושם דגש על שילוב עולם הפטיסרי בסלון השוקולד. כך תוכלו למצוא בסלון גם דוכנים של שף פטיסיירים שמוכרים את תוצרתם בסלון ולעתים אף רוקחים קינוחים מיוחדים ממש לכבוד הסלון. השמות הגדולים מתחום הפטיסרי, שלקחו חלק בסלוני השוקולד האחרונים: פייר ארמה, כריסטוף אדם, קארל מרלטי, אאוקי, ארנו לארר, לורן דושן, ז’אן פול אבה ועוד ועוד.

השוקולדים המפורסמים של AOKI (צילום: שרון היינריך)

הסלון מפורסם בעיקר באירועים המעניינים המתקיימים במהלכו. כך למשל בכל יום מתקיימת תצוגת אופנה של שמלות משוקולד אותן מכינים גדולי השוקולטיירים. במקביל, נערכות במתחם הסלון הדגמות רבות על ידי שף פטיסיירים ושוקולטיירים מהשורה הראשונה. ההדגמות מתקיימות במעין “תיאטרון” אפייה מול קהל של מאות אנשים, המקבלים במהלך ההדגמה את המתכון המוצג וכן טעימות ממנו.

הסלון מהווה קרקע פורייה למפגשים פנים מול פנים עם המובילים בתחום השוקולד והפטיסרי בצרפת. למרות שלא תוכלו לסגור בו עסקאות או למצוא בו מכונות לשוקולטרי שלכם, הרי שביקור בו הוא אחד הדברים הכיפיים ביותר והוא תמיד משאיר טעם של עוד. ההגעה לסלון פשוטה מאוד – באמצעות מטרו. מחיר הכרטיס לא גבוה (כ 13 יורו לאדם) והוא נותן אפשרות לכניסה חד פעמית ולבילוי של יום שלם במקום.

הקרמבואים המפורסמים של סלון השוקולד (צילום: שרון היינריך)

SALON DU CHOCOLAT PROFESSIONNEL

אחת לשנתיים (בשנה אי זוגית) מתקיים בצמוד לסלון השוקולד הכללי, סלון השוקולד המקצועי הבינלאומי של פריז. המטרה לשמה הוקם הסלון המקצועי, היא להוסיף לסלון השוקולד המרכזי גם ערוץ מקצועי יותר, שיוכל למשוך אליו יותר ויותר מקצוענים מהתחום. הסלון מיועד רק למקצוענים המעוניינים לקיים פגישות עסקיות עם נציגים של שחקני מפתח בתעשיית הקקאו והשוקולד. כמו כן, במהלך הסלון המקצועי הזה, יערך גמר ה WORLD CHOCOLATE MASTERS FINAL בחסות חברת CACAO BARRY.

EUROPAIN

יורופאה היא תערוכת האפייה החשובה ביותר בצרפת ואחת החשובות בעולם. היא מתקיימת אחת לשנתיים (בשנה זוגית) בחודש פברואר, בפארק התערוכות PARIS-NORD VILLEPINTE שליד נמל התעופה שארל דה גול. מדובר באחת התערוכות החשובות ביותר בעולם, עבור כל מי שרואה עצמו חלק מתעשיית הפטיסרי, הבולנז’רי, השוקולטרי והגלידות העולמית. שמה של התערוכה מגיע מהמילים EUROPE ו PAIN, כלומר אירופה ולחם.

התערוכה מתקיימת בפארק התערוכות הצפוני של פריז, קרי מחוץ לעיר. ההגעה אליה היא באמצעות הרכבת הפרברית RER. התערוכה נמשכת 5 ימים. היא מהווה מוקד משיכה למקצוענים ולחובבנים מכל העולם. התערוכה פחות מיועדת לקהל הרחב ויותר לאנשי מקצוע, המעוניינים להתעדכן בטרנדים חדשים, בחומרי גלם מעניינים ולקיים פגישות עסקיות עם החברות המובילות בתחום.

טרנדים חדשים בתערוכת האפייה החשובה בצרפת (צילום: שרון היינריך)

היתרון בתערוכת יורופאה הוא העובדה כי היא מאוד ממוקדת. בניגוד לתערוכות שיפורטו להלן, הרי שהיא מתמקדת רק בעולם האפייה – עוגות, קינוחים, לחמים, מאפים כמו גם בעולם השוקולד והממתקים. היא לא מתפרשת על כל התחומים ולכן לדעתי היא ממש MUST לכל מי שמתעניין בתחום. יש לקחת בחשבון שבתערוכות כאלה, בדרך כלל אין מכירה של חומרי גלם ושל כלים. משום שגם אם הם מצויים במקום, הרי שמדובר בסחורה שהיא חלק מהתצוגה של הדוכנים. כמובן שיש טעימות, וניתן לחזות בפעילות של ציוד אותו מעוניינים לרכוש, אבל המטרה המרכזית היא חשיפה לחומרי גלם ולציוד וכן קיום פגישות עסקיות עם נציגי חברות מכל העולם.

מומלץ ביותר לכל העוסקים בתחום ולכל החובבנים שמתעניינים מעט מעבר להכנת עוגות בבית, ורוצים ללמוד את התחום יותר לעומק. כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה וכן באמצעות אנשי השיווק של חברות מהתחום, הלוקחות חלק בתערוכה.

מיקסרים להמונים בתערוכת EUROPAIN. בשבילי חמישה בבקשה ? (צילום: שרון היינריך)

SIAL

אחת מתערוכות המזון החשובות ביותר בעולם. היא מתקיימת אחת לשנתיים (בשנה זוגית) בחודש אוקטובר, בפארק התערוכות הצפוני של פריז PARIS-NORD VILLEPINTE שליד נמל התעופה שארל דה גול. תערוכת סיאל מיועדת בעצם לכל תעשיית המזון העולמית, קרי היא כוללת את כל תחומי המזון ותעשיית המזון על כל המשתמע מכך. החל מחומרי גלם, עובר באריזות, מקררים, ויטרינות, תנורים, ריהוט למסעדות, ביגוד ועוד ועוד.

ההגעה אליה היא באמצעות הרכבת הפרברית RER. התערוכה נמשכת 5 ימים והיא מהווה מוקד משיכה למקצוענים ולחובבנים מכל העולם. התערוכה מיועדת פחות לקהל הרחב ויותר לאנשי מקצוע, המעוניינים להתעדכן בטרנדים חדשים, בחומרי גלם מעניינים ולקיים פגישות עסקיות עם החברות המובילות בתחומים שונים בתעשיית המזון.

בסיאל, מחולקים אולמות התערוכה לפי נושאים, כך שבכל אולם תוכלו למצוא נושא כללי אחר. כך למשל, יש את אזור הפטיסרי, אזור הבולנז’רי, אזור הבשר ואזור המזון הקפוא וכו’. כל תחום מקבל את המקום שלו, עובדה המקלה על המבקרים בתערוכה המבקשים להתמקד בתחום העיסוק שלהם. בנוסף, בכל תערוכה, ישנו ביתן בינלאומי בו ניתן למצוא חומרי גלם מכל העולם. כך למשל ניתן למצוא ביתן איראני לצד ביתן ישראלי וביתן אנגלי לצד צרפתי רחמנא לצלן. בשנים קודמות לקחו  חלק בתערוכה אלפי מציגים מ -104 מדינות.

מומלץ לכל העוסקים בתחום ולכל חובבי התחום שמתעניינים מעט מעבר להכנת עוגות בבית, ורוצים ללמוד את התחום יותר לעומק. יש לקחת בחשבון שהתערוכה עוסקת בכל תעשיית המזון, קרי הדגש הוא לא רק על תחום הפטיסרי, בולנז’רי, שוקולטרי. כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה וכן באמצעות אנשי השיווק של חברות מהתחום, הלוקחות חלק בתערוכה.

SIRHA
אם יש תערוכה שהיא מלכת התערוכות בתחום המזון, הלא היא תערוכת סירה בעיר LYON – בירת הקולינריה המפורסמת של צרפת. התערוכה מתקיימת אחת לשנתיים (בשנה אי זוגית) בחודש ינואר, בפארק התערוכות של ליון. היא מושכת אליה כמות אדירה של מבקרים מכל העולם. בשנים קודמות, הגיעו לתערוכה קרוב ל 200 אלף איש, לקחו בה חלק אלפי מציגים מעשרות מדינות וסיקרו אותה כ 1000 עיתונאים. אין ספק שמדובר באחד האירועים החשובים ביותר בתעשייה. לא בכדי כל חברה המכבדת את עצמה מקימה בתערוכה דוכן או ביתן גדול (תלוי ביכולת הכלכלית ובתקציב השיווק).

פסל-מהתחרות-מוצג-במתחם-ה-VIP. (צילום: שרון היינריך)

בתערוכת סירה נחשפים בכל שנתיים הטרנדים העדכניים ביותר בכל תחום בתעשיית המזון. ישנן חברות הממתינות לתערוכה על מנת להשיק מוצרים חדשים, ציוד חדש או טכניקות חדשות. היופי בתערוכה שכזו הוא היכולת לראות את כל המרכיבים השייכים לעולם הזה, במתחם גדול אחד. החל מנרתיקים לתפריטים במסעדות, עובר ברהיטים ובחומרי גלם ועד למכשירים באמצעותם מרססים שוקולד על עוגות מוס, אין גבול ליצירתיות ולאפשרויות הפיתוח.

מבט-מבפנים – גביע העולם בפטיסרי. תערוכת סירה SIRHA

ליון, השוכנת במרכז מזרח-צרפת היא העיר השנייה בגודלה ברפובליקה הצרפתית, בירת מחוז רון. היא נחשבת לבירה קולינרית עולמית. יש שיטענו שהיא גוברת על האחות הצפונית, פריז, ואחרים יגידו שהיא הבירה הקולינרית החשובה ביותר בעולם. האוכל הליונזי (האוכל המאפיין את אזור ליון) נחשב על ידי רבים לטוב ביותר, זאת לאור העובדה כי הוא מהווה שילוב בין המטבח הים תיכוני וטעמיו העשירים, המאפיין את המדינות החמות יותר, לבין המטבחים של מרכז וצפון אירופה, המוכרים כמטבחים של מדינות קרות ומכאן גם חומרי גלם אחרים וטכניקות בישול אחרות. לא בכדי, אחד ממוסדות הקולינריה החשובים ביותר בעולם ממוקם באזור ליון, הלא הוא המסעדה של השף הנודע פול בוקוז PAUL BOCUSE, מסעדת  L’AUBERGE DU PONT DE COLLONGES.

בוקוז הוא אחד השפים המפורסמים בעולם, אם לא המפורסם שבהם כשבשנת 1961 קיבל את כוכב המישלן הראשון שלו. משנת 1965 ועד היום מעוטרת המסעדה שלו ב 3 כוכבי מישלן ומחזיקה בהם ברצף במשך כל השנים! מדובר בהישג מרשים שאין דומה לו, ומכאן ההערכה הרבה לה זוכה בוקוז והחשיבות שלו בתחום הקולינריה העולמי. אחד האירועים החשובים המתקיימים בתערוכה, כל שנתיים, הוא אירוע הגמר של תחרות בוקוז ד’אור , BOCUSE D’OR, תחרות אותה יזם בוקוז עצמו לפני כ 28 שנים. במהלך תחרויות בוקוז ד’אור שהתקיימו משנת 1987, בלטו בעיקר שתי מדינות: צרפת ונורווגיה, כשהשפים הצרפתיים זכו 7 פעמים בתחרות ואילו הנורווגים 5 פעמים. 

לונה פארק של חידושים בתחום האפייה בתערוכת סירה (צילום: שרון היינריך)

 COUPE DU MONDE DE LA PATISSERIE

אבל הבונבוניירה של התערוכה, מבחינתי, היא התחרות המתוקה והיצירתית ביותר בעולם, גביע העולם בפטיסרי – COUPE DU MONDE DE LA PATISSERIE. התחרות הייחודית הזו, בה השתתפו בעבר שמות גדולים מתחום הפטיסרי והשוקולטרי כמו כריסטוף מישאלאק, קוונטין ביילי ופייר מרקוליני, נולדה ביוזמתו של השף פטיסייר הנודע גבריאל פאייסון, בשנת 1989. האירוע המתקיים מדי שנתיים בתערוכת סירה, הוא בעצם אירוע הגמר, לאחר עשרות אירועים של סינונים ותחרויות מקומיות באירופה, אסיה, אפריקה ודרום אמריקה. במהלך אירוע הגמר מקבלות הנבחרות משימות שונות ובכלל זה יצירת פסלי שוקולד, פסלי קרח ופסלי סוכר, הכנת קינוחים, עוגות וכדומה. בתום התחרות מכריזים השופטים על הנבחרת הטובה ביותר ולה מוענק התואר אלופת העולם בפטיסרי. מדובר באירוע מרתק, המושך אליו קהל מכל העולם, שלעתים צופה, בעצם, בכוכבים נולדים. לא פעם, מהווה התחרות קרש קפיצה מדהים לשף פטיסיירים הגדולים הבאים.

מומלץ לכל העוסקים בתחום, מדובר באחת התערוכות החשובות ביותר גם מבחינת לראות ולהראות. יש לקחת בחשבון שהתערוכה עוסקת בכל תעשיית המזון, קרי הדגש הוא לא רק על תחום הפטיסרי, בולנז’רי, שוקולטרי, אך עצם קיום גביע העולם בפטיסרי בתערוכה מהווה מוקד משיכה לכל עולם הפטיסרי. כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה וכן באמצעות אנשי השיווק של חברות מהתחום, הלוקחות חלק בתערוכה.

לתאום סיורים במסגרת התערוכות, מוזמנים לפנות אלי כאן.

שלכם
שרון

מומלץ לקרוא גם:

ישראלית, גרה בפריז, מטיילת בלונדון

הפטיסרי והבולנז’רי הכי שווים בפריז

פיקניק החלומות של LA PATISSERIE DES REVES

שרון היינריך מפריז – פטריק רוג’ר, השוקולטייר החם של צרפת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות