המלצות לטיול באיסטנבול שבטורקיה

מתכננים טיול באיסטנבול בטורקיה? הנה כמה המלצות לאתרים שחובה לבקר בהם, מסעדות מומלצות ומלונות שווים.

איסטנבול – עיר הנמל הראשית בטורקיה היא מלאת יופי ומורשת עשירה. עיר הנמל משתרעת על הבלקן ואירופה מחד, וצפון הים התיכון וחצי האי ערב מאידך. היא העיר היחידה בעולם שממוקמת על פני שתי יבשות, אסיה ואירופה ומציגה שילוב מופלא ומיוחד של השניים. במהלך מאות השנים, תרבויות רבות הטביעו את חותמן באיסטנבול. היא מלאה בהיסטוריה ענפה מהתקופה בה שימשה כבירה של האימפריה העות'מאנית והביזנטית והייתה אחד ממרכזי הסחר התוססים ביותר בתקופות הללו.  גם הנוף הטבעי מרשים. הבוספורוס, מיצר צר, חותך את העיר לשניים ומחבר את ים מרמרה בדרום לים השחור בצפון. 

מה עושים באיסטנבול?

באיסטנבול יש מסגדים וארמונות מעוטרים רבים שחובבי ההיסטוריה והתרבות יהנו לבקר בהם. ישנם גם שווקים רבים ואותנטיים, מסעדות עם אוכל מקומי ומוזיאונים.

הנה כמה מהאטרקציות התיירותיות הפופולריות ביותר באיסטנבול. רובם ממוקמים באותו אזור כללי כך שאם אתם מתכננים היטב, תוכלו לבקר בכולם תוך יומיים או שלושה.

איה סופיה- (Hagia Sophia (Ayasofya

איה סופיה או איאסופיה ברובע סולטאנאחמט (Sultanahmet) היא המבנה האייקוני ביותר באיסטנבול. בעבר היא החזיקה בתואר הכנסייה הגדולה ביותר שנבנתה. המבנה החזיק לאורך ההיסטוריה בזהויות רבות: תחילה  ככנסייה ביזנטית, לאחר מכן במאה ה-15 הפכו אותה העותמאנים למסגד, אחרי כן ב-1934 מסגד איה סופיה הוכרז כמוזיאון הנצחה ואף הוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. ביולי בחודש יולי 2020, ניתן אישור מבית המשפט העליון של טורקיה, כי המבנה יוכל לשוב ולשמש כמסגד. עם כיפות עוצרות נשימה שנראות כמו תלויות באוויר, עמודי שיש מונוליטיים ופסיפסים שאין שני להם, איה סופיה הוא אחד מפלאי ההיסטוריה של האדריכלות העולמית. בעוד שחלק מהפסיפסים והציורים המפורסמים מכוסים, רבים עדיין נראים לעין.

המסגד הכחול- סולטנאחמט Blue Mosque (Sultanahmet)

זהו מראה מרשים עם כיפות רבות ושישה צריחים נישאים. המבנה אומנם אפור מבחוץ אך הוא קיבל את שמו "המסגד הכחול" בגלל עשרות אלפי אריחי איזניק הכחולים המעטרים את חלקו הפנימי. אם אתם מגיעים לביקור במסגד זכרו לבוא בלבוש הולם, ונשים עם כיסוי ראש. 

שימו לב: נכון למועד זה (מרץ 2022) המבנה תחת שיפוצים והגישה אליו מוגבלת. מטיילים רבים דיווחו כי בשל השיפוצים לא ניתן לראות הרבה מהמבנה.  

Topkapi Palace & Harem ארמון טופקאפי והרמון

ארמון טופקאפי  זוהי האטרקציה השנייה המתויירת ביותר בעיר, אחרי איה סופיה. הארמון ממוקם בעיר העתיקה של איסטנבול (בצד האירופי).

בניית ארמון טופקאפי החלה בשנת 1453, כאשר העות'מאנים כבשו את קונסטנטינופול, והוא שימש כמקום המגורים והמטה המנהלי הראשי של הסולטאנים העות'מאניים מהמאות ה-15 עד ה-19.

יש הרבה מה לראות בארמון טופקאפי. ביקור בביתנים המפוארים של הארמון, באוצר מלאי התכשיטים ובהרמון רחב הידיים שנותן הצצה מרתקת לחייהן של נשות הארמון. ההרמון דורש כרטיס נוסף, אבל זה שווה את זה, עם הקירות והחדרים המרהיבים שלו עם אריחים כחולים כולל אבני חן וחפצים יקרים כשהמרשים ביותר הוא יהלום Kasıkçı (יהלומי הכפית) במשקל 86 קראט.

מגדל גלאטה

מגדל גאלאטה הנמצא ברובע ביוגלו, הוא נקודת ציון אייקונית ומוקד לצילומים רבים המציגים את מיצר הבוספורוס וביוגלו.המגדל נבנה בשנת 1348, ושימש כמגדל שמירה, בית סוהר ומחסן ימי. הוא משמש כיום כמקום תצוגה ומוזיאון. במשך מאות שנים הוא היה המבנה הגבוה ביותר באיסטנבול.

Grand Bazaar הבזאר הגדול

הבזאר הגדול של איסטנבול הוא אחד מהשווקים המקורים העתיקים והגדולים בעולם. הוא מורכב מ-61 רחובות מקורים ויותר מ-3,000 חנויות המוכרות הכל, החל מנורות, שטיחים, תכשיטים, מוצרי עור וביגוד, זהב וכסף, קרמיקה, מזכרות וציוד לבית. הבזאר הגדול, כמו גם בזאר התבלינים, נמצאים במרחק הליכה מכיכר סולטנאחמט.

שוק התבלינים המצרי (Mısır Çarşısı) 

השוק המצרי /שוק התבלינים נמצא ברובע אמינונו (Eminönü) ומהווה חלק ממתחם המסגד החדש הסמוך. זהו שוק קטן יותר מהבזאר הגדול, אבל מרשים לא פחות ואם אתם אוהבים לבשל, ​​כנראה שתבלו כאן זמן רב. השוק כולל כמאה חנויות המוכרות מבחר תבלינים, תה, אגוזים, פירות יבשים וגם את המאכל המסורתי – רחת לוקום. כדאי לשלב את הביקור בשוק יחד עם ביקור במסגד הסמוך.

מסגד סולימניה Suleymaniye Mosque

מסגד סולימניה השוכן ברובע אמינונו (Eminönü) נחשב למסגד המפואר ביותר באיסטנבול ונבנה על ידי האדריכל העות'מאני מימר סינאן -מהאדריכלים הבולטים של המאה ה-16. האדריכל עצמו קבור בקבר במקום. עם האריחים המורכבים שלו, הכיפה האדירה והנוף הסוחף של העיר מהחצר, מסגד סולימניה הוא פנינה בין המסגדים הקיסריים של איסטנבול.

ארמון דולמבאצ'ה  Dolmabahce palace

זהו הארמון הגדול ביותר בטורקיה. הוא נבנה בשנת 1856 עבור הסולטאן עבד אל מג'יד ושימש כמרכז האדמיניסטרטיבי הראשי של האימפריה העות'מאנית בין השנים 1856 ל-1887 ובין 1909 עד 1922. הארמון בנוי על שטח המשתרע על פני 11.1 דונם, מכיל 285 חדרים, 46 אולמות ו-6 מרחצאות (חמאם).

המוזיאונים לארכיאולוגיה של איסטנבול

המוזיאונים לארכיאולוגיה של איסטנבול מורכבים משלושה מוזיאונים – המוזיאון של המזרח הקדום, המוזיאון לאמנות אסלאמית והמוזיאון הארכיאולוגי. יש כל כך הרבה מה לראות בהם, שתוכלו לבלות יום שלם בשלושת המוזיאונים.

כנסיית צ'ורה (מוזיאון קאריה)  Chora Church (Kariye Museum)

באיסטנבול יש המון מונומנטים ביזנטיים, אבל כנסייה צ'ורה היא אחת המיוחדות. הכנסייה מהתקופה הביזאנטית, שכיום מהווה מוזיאון, מכוסה בציורי קיר ובפסיפסים המדהימים ביותר באיסטנבול. הכנסייה ממוקמת ברובע ארדינקאפי המערבי של איסטנבול.

שימו לב כי נכון להיום (מרץ 2022) הכנסייה סגורה לצורך שיפוצים. לכשתפתח חדש, מומלץ לבקר בה במהלך ביקורכם באיסטנבול.

איפה לאכול באיסטנבול?

הנה 7 מסעדות באיסטנבול שמציעות אוכל מקומי טעים ששווה לנסות:

מסעדת סיה סופרסי Çiya Sofrası

המסעדה ממוקמת בלב רחוב השוק של שכונת קדיקוי ונחשבת כמסעדה הטובה ביותר בכל איסטנבול. התפריט משתנה כל הזמן ומשלב תוצרת עונתית. הבעלים של המסעדה – מוסה דאדבירן, הוא לא רק שף, אלא גם אנתרופולוג קולינרי. הוא אוסף מתכונים מכל רחבי טורקיה ומציע לעתים קרובות מנות יוצאות דופן שנלקחו מאזורים שונים, שלא תמצאו בשום מקום אחר.

מיקלה

מסעדת מיקלה בבעלותו של השף הטורקי-סקנדינבי מהמט גורס, נחשבת כאחת המסעדות הטובות באיסטנבול. כל אחת מהמנות שלה הן יצירה קולינרית שנותנת טוויסט יצירתי במטבח המסורתי. המסעדה ממוקמת על הגג של מלון מרמרה פרה, והנופים מדהימים כמו האוכל. נסו גם את תפריט הטעימות.

מסעדת טורגוט קבב Turgut Kebab restaurant

אחת המסעדות הפופולריות והמומלצות באיסטנבול שמציעה אוכל מקומי טעים ומיוחד במחירים שלא שוברים את הכיס. חובה לנסות אם אתם באזור.

מסעדת דרומזד Dürümzade

המסעדה מתמחה בכריך "dürüm" – סוג של כריך המיוצר על ידי לחם דורום שטוח במילוי קבב. המסעדה נמצאת במרחק של דקות הליכה ספורות משדרת העצמאות (İstiklâl Caddesi) בביוגלו.

מסעדת קיזילקאילאר Kizilkayalar

המסעדה מציעה מאכל פופולרי שנקרא "איסלאק" – המבורגרים "רטובים" המקבלים את הצבע הכתום המושך לאחר שהוטבעו ברוטב עגבניות בשום ואז הושארו לאידוי בקופסת זכוכית.

Ismail Usta איסמעיל אוסטה  

אם אתם מחפשים מסעדה שנותנת תמורה טובה למחיר – זה המקום. תוכלו לנסות שם את "המאקון" סוג של עטיפה שדומה לפיצה דקה עם בשר טחון (בדרך כלל בקר או כבש), ירקות, עשבי תיבול, בצל, עגבניות ופטרוזיליה. מגלגלים אותו כמו בוריטו ומתענגים על הטעם.

Tarihi Sultanahmet Koftecisi Selim Usta

מסעדה שנמצאת במרכז התיירותי סולטנאחמט. המסעדה מגישה קופטה (קציצות) מהטובות באיסטנבול – כדורי הבשר בגריל עם תוספת של פלפלים ירוקים וסלסלת לחם פריך. שווה לנסות.

איפה ישנים באיסטנבול?

הנה כמה המלצות למלונות מפנקים וטובים באיסטנבול:

ארמון סיראגן קמפינסקי (Ciragan)

ארמון סיראגן הוא המלון היוקרתי האולטימטיבי באיסטנבול. המלון ששוכן בארמון עות'מאני על חופי מיצר הבוספורוס. המלון מתהדר בבריכה חיצונית עם שפת אינסוף, ספא מעולה עם חמאם טורקי ומסעדות יוקרה. אם אתם רוצים לחוות את איסטנבול כמו בני מלוכה עות'מאניים, זהו הוא המקום לעשות זאת.

כתובת: Ciragan Caddesi 32

מלון קורין Kuloğlu Mah

מלון קורין ממוקם בלב איזור ביוגלו – אזור חיי הלילה והבילויים של איסטנבול. מרפסת הגג של המלון היא המקום המושלם ללגום קוקטייל ולצפות מלמעלה על איסטנבול.

כתובת: Kuloğlu Mah., Turnacıbaşı Caddesi 41, Beyoğlu/Istanbul 34433

אחוזת סירקצ'י ‪Sirkeci Mansion‬

מלון אחוזת סירקצ'י ממוקם בלב סולטנאחמט, ובמרחק הליכה מאיה סופיה, פארק גולהאן וארמון טופקאפי. המלון מכיל 32 חדרים מרווחים, ספא ומסעדה במקום. תוכלו להירגע בחמאם הטורקי של המלון, או לעלות לגג המלון, לצפות על עם הנופים המיוחדים של העיר העתיקה.

כתובת: 34120 סירקצ'י/איסטנבול – Taya Hatun Sokak 5

מלון פרה פאלאס  Pera Palace Hotel

מלון חמישה כוכבים המשלב היסטוריה טורקית עם יוקרה מודרנית. לאורך השנים, המלון אירח אורחים מכובדים ביניהם אגתה כריסטי, ארנסט המינגווי והמלכה אליזבת השנייה. הארמון ממוקם קרוב לאיסטיקלאל קדסי, הכביש הראשי של איסטנבול. במלון יש 115 חדרים, מספר מסעדות וברים, ספא מאובזר ומרכז כושר. הטרקלין בקומת הקרקע מרשים במיוחד, עם שש כיפות זכוכית, נברשת קריסטל מפוארת, קשתות בסגנון מורי וקירות מחופים ברצועות שיש בצבעים מנוגדים.

כתובת: 34430 טפבאסי/איסטנבול – Mesrutiyet Caddesi 52

מלון הבנק

מלון בוטיק הממוקם בין חצי האי ההיסטורי קאדסי שמהווה מרכז חיי הלילה של איסטיקלאל. בעבר הבניין בו הוקם המלון שימש בנק מהתקופה העות'מאנית המאוחרת, והעיצוב האקלקטי משלב בין החלקים המודרנים וההיסטורים של המבנה בכל 62 חדרי המלון. המסעדה על הגג מציעה נופים מרהיבים של העיר.

כתובת:, 34421 Azapkapı, Bankalar Caddesi 5/1 – Beyoğlu/Istanbul

מלון פאלאס מפואר

המלון המרשים הזה באי הגדול ביותר באיסטנבול מלא בקסם רפובליקני מודרני וגם וינטג'. המלון כולל 60 החדרים ו-9 סוויטות וגולת הכותרת היא הבריכה החיצונית.  

כתובת: 34970 Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Caddesi 39 – Adalar/Istanbul

חיי הלילה של איסטנבול

באיסטנבול יש אוכלוסייה של למעלה מ-15 מיליון, ונראה שמחציתם יורדים לאיזור ביוגלו ולמחוזות הסמוכים בימי שישי ושבת בערב בחיפוש אחר בילוי לילי שווה. באיזור זה תמצאו ברים טרנדיים על הגג, מועדוני אינדי סוערים , בתי קפה ג'אז במרתף כמו גם מקומות פולק טורקיים מסורתיים ומועדוני ריקודים מגניבים במיוחד.

הנה כמה מקומות ששווה לבלות בהם אם אתם מחפשים בילוי לילי מהנה באיסטנבול:

Limonlu Bahçe, ביוגלו

חצר מוצלת רחבת ידיים של עצי הדר שנמצאת מאחורי שורה של דירות מהמאה התשע-עשרה ומהווה פינת שקטה מאחורי הכביש הראשי של ביוגלו, איסטיקל קדסי. במקום מגישים תפריט טורקי ובינלאומי עם פסטה וקבבים פופולריים ומגוון סלטים.

לב-אי-דרייה, ביוגלו

בר על הגג (רוף-טופ) עם תצפית מדהימה על קרן הזהב והבוספורוס. מוזיקה כיפית, אוירה שלווה ומגוון גדול של יינות וראקי.

אונטר , קאראקוי

בר-מועדון מגניב ממש על קו המים בקראקוי, קרוב לגשר גלטה האייקוני. אווירה אלגנטית ורגועה עם מרפסות המשקיפות על הבוספורוס ליד מסוף ספינות הקרוזים. תפריט רחב עם כ-40 קוקטיילים שונים המוצעים.

בבילון Babylon , שישלי (Şişli)

מקום בילוי מעולה שמתיימר "להדליק את איסטנבול". מופיעים כאן אמני ג'אז, אינדי, מוזיקת ​​העולם והאלקטרוניקה.

טיול מהנה!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות