למה אסור לאכול סושי? כל מה שרצית לדעת על תזונה בהיריון
מדוע לא מומלץ לאוכל סושי במסעדה במהלך ההיריון וממה עוד כדאי להיזהר?
מדוע צריך תזונה מיוחדת בהיריון?
תזונה בהיריון מחייבת זהירות. יש סוגי מזונות שמומלץ להימנע מהם, מכיוון שהם יכולים לפגוע בהתפתחות התקינה של העובר.
לנשים בהיריון יש סיכוי לזיהום הגבוה פי 20 ביחס לכלל האוכלוסייה. בדגש על דלקות מעיים, המלוות בשלשולים רבים, כאבי בטן וחום גבוה. אלה עלולים לגרום לצירים מוקדים, ללידה מוקדמת ולזיהומים שיכולים לעבור גם לעובר.
טפילים מסוכנים בהיריון
קיימים מספר טפילים מזהמים המסוכנים ביותר לנשים הרות:
ליסטריה: חיידק שמצוי בעיקר בבשרים ובדגים לא מבושלים כלל, או לא מבושלים מספיק, במוצרי חלב לא מפוסטרים ובכל מזון שבא במגע עם משטחי עבודה מזוהמים.
טוקסופלזמה: טפיל שיכול להימצא במוצרי בשר ועוף שלא בושלו, או בירקות ופירות שלא נשטפו כראוי.
סלמונלה: חיידק המצוי בביצים, ובמזונות מן החי שלא חוממו במידה מספקת.
אי קולי: חיידק שנמצא בעיקר בבשר בקר או כבש שלא בושלו מספיק, וגם במיצים טבעיים שלא עברו פיסטור.
מדוע אסור לאכול סושי בהיריון?
האיסור על אכילת סושי, נובע מהרצון להרחיב את ההגנה בתזונתן של נשים בהיריון. בחודשי ההיריון המערכת החיסונית חלשה יותר. אם היא תפגוש חיידק או מזהם כזה או אחר, עלולות להיות תוצאות לא נעימות – עד פגיעה בעובר.
החשש באכילת סושי בחוץ הוא לזיהום חיידק הטוקסופלזמה, ופחות לזיהום ליסטריה – שהוא נמצא בשכיחות נמוכה יותר. על כן, מומלץ להימנע באופן מוחלט מאכילת סושי במסעדות בחוץ.
קיימות מסעדות שעושות סושי לנשים בהריון. סושי זה אינו כולל דגים נאים אלא רק ירקות, אך לא כדאי לקחת את הסיכון – ייתכן שהסכין או משטח העבודה, משמשים לשני הסוגים בעת הכנת הסושי והחיידקים יגיעו גם לסושי הצימחוני.
במידה ורוצים להכין סושי בבית – פתרון נפלא ונטול מזהמים. כמובן שגם בבית הסושי לאישה ההרה צריך להיות צמחוני, ללא דגים או מיונז, ואת הירקות יש לשטוף היטב במים וסבון.
במידה ומכינים בבית גם סושי עם דגים – יש להשתמש במשטחי עבודה נפרדים וכן בסכינים שונות.
מה עוד אסור לאכול בהיריון?
יש להתייעץ על כך עם הרופא. כעקרון, המלצת משרד הבריאות היא להימנע מאכילת מוצרים לא מבושלים מן החי. כלומר מנות כמו סטייק טרטר, קרפצ’יו, סטייק מדיום, דגים נאים, סושי, סביצ’ה, דג מלוח, מיונז, מנות המכילות ביצה חיה וכדומה.