גם אחרי המונדיאל: יתרונות בריאותיים של גרעינים שחורים

כל הסיבות למה כדאי לכם לאכול גרעינים שחורים ואיזה יתרונות בריאותיים הם מספקים.  

למה גרעינים שחורים בריאים לגוף?

גרעיני החמנייה (גרעינים שחורים) נתפסים כמאכל נחות ומשמין, אך האמת היא שהם מכילים למעלה מ- 20% חלבון וכן כמויות מרשימות של ויטמין E, מגנזיום, סלניום, ויטמיני B, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, אבץ, זרחן ונחושת. בנוסף עשירים גרעיני החמנייה בחומצות שומן רב בלתי רווי (אומגה 6 ואומגה 3) המסייעות בהפחתת כמויות הכולסטרול שמיוצר על ידי הגוף.

חומצות האמינו הנמצאות בגרעינים חיוניות להתפתחות תאי ורקמות הגוף, והויטמין E הוא נוגד חמצון רב-עוצמה, המגן על קרומי התאים מפני רדיקלים חופשיים, ובאופן הזה מצמצם את הסיכון למחלות לב. בנוסף, ויטמין E עוזר לפוריות הגבר והאישה, מאט את תהליך ההזדקנות של הגוף והעור, מסייע לזרימת הדם ומוריד לחץ דם גבוה, מזרז ריפוי צלקות עור וכוויות ובאופן כללי תורם למראה עור בריא וזוהר.

המגנזיום שבגרעינים השחורים הכרחי לתפקוד התקין של גוף האדם, ויש לו תפקיד חשוב ומשמעותי בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים בגוף באופן שוטף, והסלניום שבגרעיני החמניה הוא עוד מינרל חשוב, המעודד מוות של תאי סרטן, תורם לפירוק רעלים ומגן על הלב.

אז למה יצא להם שם רע?

אז עם כל הטוב הזה, מדוע יצא לגרעינים השחורים שם רע כל כך? בעיקר בגלל שהם מכילים למעלה מ- 50% שומן, וגם אם מדובר בשומן בריא – יותר מדי ממנו פשוט משמין.
סיבה נוספת היא כמויות המלח המוספות להם לרוב בתהליך הקליה. כשאתם קונים את גרעיני החמניה בפיצוציות – הם מומלחים בכמויות גדולות של מלח, ולכן גם כמויות מוגזמות ומזיקות של נתרן. כמויות גדולות של נתרן, עלולות להוביל ליתר לחץ דם ובריחת סידן מהעצמות, וכן לעודד מצבים של מחלות לב, מחלות כליות, בצקות ועוד.

אז מה עושים?

המלצה שלנו: אל תמנעו מגרעיני חמנייה. שלבו אותם בתפריט היומי שלכם – כתיבול לסלטים וכתוספת לתבשילים ומאפים מלוחים ומתוקים. כל עוד לא תגזימו בכמויות – תיהנו מהערכים התזונתיים הנפלאים שלהם מבלי לגרום להשמנה.
העדיפו לקנות גרעיני חמנייה טריים ולקלות אותם בבית, או לקנות גרעיני חמנייה שנקלו ללא מלח ולשמור אותם במקרר עד למועד השימוש.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות