כך תהפכו את הסלט שלכם לסופר-בריא ב- 8 צעדים פשוטים

 

אין סיבה שלא תהפכו את הסלט שלכם לבריא יותר – התחילו בירוקים, הכניסו צבע, רעננו עם פירות ותבלו ברוטב. להלן טיפים ליצירת סלטים בריאים ויפים יותר.

מערכת
21.08.2021

1.התחילו בירוק – לבחירתכם:

חסה (ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן)

או עלים ירוקים (בטא קרוטן ואנטי-אוקסידנטים).

2. הוסיפו קצת קראנצ’ – לבחירתכם:

סלרי (ויטמין A), מלפפון ירוק (ויטמין C),

כרוב סגול (ויטמין C, ויטמין A וברזל),

תרמילי אפונה (ויטמין C, ויטמין A וברזל),

פרחי ברוקולי (ויטמין C),

נבטי אלפלפה (אנטי-אוקסידנטים),

גרעיני חמנייה (סיבים וחלבון),

אגוזים ושקדים (סיבים, חלבון וניאצין),

אדממה (ויטמין C וברזל).

3. הכניסו צבע – לבחירתכם:

פלפל אדום/צהוב/ירוק/כתום (ויטמין C, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6 וחומצה פולית),

בצל סגול (סיבים ופיטוכימיקלים),

גרעיני רימון (ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E, סיבים, אשלגן, סידן ואנטי-אוקסידנטים),

עגבניה (סיבים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, אשלגן ומנגן),

אבוקדו (שומן בריא ללב ויותר מ- 20 סוגים שונים של ויטמינים ומינרלים),

סלק (חומצה פולית).

4. חזקו בחלבון – לבחירתכם:

קטניות, חזה עוף, בשר רזה, סלמון, ביצה קשה, טונה, טופו או גבינה רזה.

5. רעננו עם פרי – לבחירתכם:

תפוח/אגס (פלבנואידים וויטמין C)

או תותים/פירות יער (ויטמין C, פלבנואידים וסיבים).

6. הוסיפו טעם – לבחירתכם:

כרוב ניצנים (ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B6 וחומצה פולית),

אספרגוס (ויטמין A, ויטמין E, ויטמין K וחומצה פולית),

בטטה (ויטמין A, ויטמין C ומנגן).

7. ועוד פינוק – לבחירתכם:

זיתים ירוקים או שחורים (ויטמין E ושומן בריא),

לבבות ארטישוק (סיבים, ויטמין C וחומצה פולית),

לבבות דקל (אשלגן),

פלפל חריף (ויטמין C),

פטריות טריות (ויטמיני B וויטמין D).

8. תבלו טוב-טוב – לבחירתכם:

מיץ לימון טרי (ויטמין C וחומצה פולית),

שמן זית איכותי (שומן בריא ללב).

בתיאבון!

מומלץ לקרוא גם:

מעשה בירקות בחמישה צבעים

עקבו אחרי ערוץ הבריאות

0 תגובות