לא להאמין מה שיוצא לבחור מהפה

איך אבן בבלוטת הרוק הפכה בחור צעיר לכוכב רשת?

ברנדון דאגלס, צעיר אמריקני, הרגיש במשך תקופה ארוכה, שמשהו מציק לו מתחת ללשון.
לפתע, זה התחיל לצאת. דאגלס תפס מיד את הנייד שלו ותיעד אבן רוק גדולה שיוצאת לו מהפה. הוא העלה את הסרטון שהפך במהרה לויראלי.

אבנים בבלוטות הרוק

חלל הפה שלנו מכיל מאות בלוטות רוק.  תפקידו של הרוק הוא לסכך את הריריות, להגן על השיניים מפני עששת ולהתחיל את תהליך העיכול על ידי פירוק הסוכרים ויצירת עיסה שתקל על הבליעה. קשה מאוד לחיות בלי הנוזל הפשוט הזה שנקרא רוק.
לא ברור לגמרי למה נוצרות אבנים בדרכי הרוק, אך התיאוריה השלטת כיום היא שהבלוטות מייצרות בזמן התהליך הטבעי של יצירת הרוק אבנים מיקרוסקופיות. האבנים האלו לרוב נשטפות, אך הבעיה נוצרת כאשר יש מחסום, כמו למשל תוצר עיכול בתוך הצינור או יובש זמני קיצוני. זה גורם לאבנים האלו להיתקע ואז נוצר גרעין גיבוש, סביבו מתגבשת האבן. האבנים האלו הן גושים של סידן ופוספט עם מעט מאוד חומרים אורגנים.
התופעה יחסית נדירה, כשלרוב מופיעה בין הגילאים 40 – 60.

הסימן הראשון לחסימה בדרכי הרוק נקרא “סנדרום שעת הארוחה” – בזמן שאתה רוצה להתיישב לאכול הבלוטה מתנפחת. מדובר ברפלקס מותנה, שרק מהחשיבה על האכילה הקרבה, הבלוטה מתנפחת. השלב השני, לאחר התנפחות הבלוטה הוא הזדהמות הרוק בתוך הבלוטה. הרוק החסום בצינור הבלוטה יכול להזדהם תוך מספר שעות. במצב כזה, נפיחות קלה יכולה להפוך לנפיחות מסכנת חייים בעקבות חסימת דרכי האויר.

דרכי הטיפול באבנים

הטיפול באבנים נעשה בעזרת ציוד אנדוסקופי הנכנס דרך צינור הרוק לתוך הבלוטה ובעזרתו מבצעים פעילויות כירורגיות באבנים (שחרור מהבלוטה, תפיסה והוצאה). במקרים של אבנים גדולות יותר מבצעים חתך כירורגי דרך הפה ושולפים את האבן החוצה לאחר שהאנדוסקופ שיחרר אותה מהבלוטה.

לידיעתו של דאגלס, הסיכוי שיסבול שוב מהתופעה גדול ב- 2% ממי שלא חלה בכך מעולם. לפחות הוא יכול להתנחם בכך שהפך בזכותה לכוכב רשת.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות