רוצים להתחיל לרוץ? קבלו 2 כללים בסיסיים כדי לעשות זאת נכון
יועץ הכושר והמאמן האישי בן רוס עם כמה כללים שיעזרו לכם לרוץ לאורך זמן.
מרתון, משוכות, שליחים, ספרינט, מכשולים, פארטלק (FARTLEK) וטמפו – המשותף לכל המושגים האלו הוא דבר אחד – כולם קשורים לריצה.
ריצה היא אחד מענפי הספורט המגוונים ביותר, והיא פעילות הספורט המועדפת על רבים. אפשר גם להבין למה: ריצה היא אחת מהפעולות הטבעיות ביותר לאדם. האנטומיה שלנו מייעדת אותנו ללכת וגם לרוץ. אנחנו בנויים לעמוד במאמץ הנדרש ואפילו להיות מאוד טובים בזה, אם רק נרצה כמובן.
מבחינה פיזיולוגית, ריצה נחשבת לפעילות אירובית. כלומר, זה מאמץ גופני הנמשך למעלה משלוש דקות רצופות, בו צריכת החמצן גדלה, על מנת לאפשר לגוף לקבל את האנרגיה הדרושה לו. לכן, ריצה תורמת לסיבולת לב-ריאה שלנו. אימון הדרגתי יביא לשיפור בתפקוד הריאות בזמן מאמץ בספיגת חמצן, וליכולת הלב לדאוג להסעה שלו בגוף במהירות. במילים פשוטות – אתם תרגישו טוב יותר ותהיו בריאים יותר.
בכדי לרוץ לא צריך להתארגן יותר מידי. כל מה שנדרש הוא זוג נעלי ספורט איכותיות ובגדים נוחים, ומתחילים לרוץ, בין אם בחוץ או על הליכון.
אם אתם חדשים בתחום, בשביל שתוכלו לרוץ לאורך זמן, להיכנס לכושר וכמובן ליהנות, חשוב להקפיד על שני כללים בסיסיים:
1. נעליים מתאימות: הימים בהם האדם הקדמון רץ יחף, הסתיימו, וטוב שכך. ריצה היא ספורט שבו, אם לא מקפידים על עבודה נכונה, הסיכון לשחיקה ולפגיעה באזור הרגליים והברכיים הוא גבוה. אל תרוצו אם אין לכם נעלי ספורט איכותיות, בעלות סוליות סופגות זעזועים. הנעליים צריכות להתאים בנוחות למידת כף הרגל שלכם.
2. תתחילו בקטן. זו טעות מרה להתחיל ישר בריצות של חצי שעה או יותר. הגוף שלכם לא רגיל למאמץ הזה, לא השרירים ובטח שלא הלב. עד כמה שזה נשמע סותר, צריך לעבוד לאט בשביל להתקדם נכון. התחילו בהליכה של רבע שעה, ורק לאחר מכן שלבו מקטעי ריצה קלה במשך דקה או מעט יותר. לאט לאט הגוף שלכם יתרגל למאמץ והשרירים יתחזקו, כך תוכלו להעלות את זמן מקטעי הריצה. לא משנה כמה זמן רצתם, תמיד תסיימו ריצה בהליכה קצרה ובמתיחות. אם אתם רוצים להשתפר ולראות תוצאות השתדלו שלא יהיה פער של לא יותר משלושה- ארבעה ימים בין ריצה לריצה. נכון, בהתחלה זה קשה, אבל כשהופכים את זה לשגרה – זה פשוט רץ.
מומלץ לקרוא גם: