כך תבנו את סדר היום של התינוק שלכם

אחות טיפת חלב, יונית רוזן, עם המלצות ליצירת שגרת יום נכונה ובריאה לתינוקות, לבניית הרגלים ותחושת בטחון.

מאת: יונית רוזן

אם תחשבו על זה לעומק, נגלה שלמרות שאנחנו מבוגרים, ספונטנים וזורמים עם החיים, יש לנו סדר יום כמעט קבוע כבר שנים. מתעוררים באותה שעה, אוכלים פחות או יותר באותם זמנים, קוראים ספר לפני השינה. השיגרה המבורכת הזו נותנת לנו ביטחון, תחושה טובה שאנחנו יודעים מה קורה ומה צפוי. את התענוג של ההפתעה אנחנו משאירים למסיבות הפתעה בימי הולדת בלבד. כמונו, כך גם תינוקות ופעוטות, זקוקים לסדר מסוים. מן שגרה שכזאת שתעזור להם לזהות מתי זמן הארוחה הבאה, מתי הטיול בגינה, האם השינה מתקרבת ומה קורה אחרי המקלחת.

שגרה קבועה- אכילה, זמן ערות, ושינה

לאחר הלידה השגרה שלנו משתנה מקצה לקצה, סדר היום שלנו מתגמש ומותאם לצרכיו של התינוק, אך אם נתבונן היטב, נראה שהימים די דומים זה לזה והתינוק מבצע את אותן הפעולות בסדר מופתי.

אכילה, זמן עירנות ושינה, יהיו אבני הדרך של סדר היום של התינוק שלכן בחודשים הקרובים. זיהוי של הסימנים המקדימים לרעב ועייפות יאפשר לכן לספק לתינוק את צרכיו בזמן, לפני שהוא בוכה ואנחנו מתבלבלים.

מה שמכתיב את סדר היום בחודשים הראשונים הוא האכלה של התינוק. ההמלצה היא להאכיל את התינוק לא לפי שעות מוגדרות, אלא מתי שהילד מראה סמני רעב (כמו סיבוב הראש מצד לצד בתנועות חיפוש, ליקוק שפתיים והכנסת ידיים לפה בהתרגשות). לאחר היניקה יש לתת לתינוק זמן ערות. בזמן הזה התינוק מתרכז בלעכל את האוכל, מתבונן מסביב, משחק קצת. זהו זמן מצוין לעיסוי או להשכבה על הבטן לקידום ההתפתחות. עשו זאת עד שהוא מראה סמנים שהוא מוכן לעבור לשלב הבא – שלב השינה. תינוק עייף משפשף עיניים, מושך אוזניים, ומפהק. כך אנחנו יודעים שזה הזמן המתאים ביותר והפשוט ביותר לעזור לו להירדם ולאפשר לו שינה רגועה. אם נשים לב לסימנים המקדימים של רעב ועייפות – ההאכלות תהיינה יותר רגועות, והשינה תהיה חוויה נעימה יותר שתוביל לשינה נוספת.

כך תבנו את סדר היום של התינוק שלכם
תמונה: shutterstock

יתכן בהחלט שהמשך של כל שלב ישתנה בהתאם לגיל התינוק והאתגרים האופיינים לכל גיל (כאבי בטן, חולי או ביקור מפתיע של חברה). שמרו על גמישות בתוך השיגרה והוסיפו שדרוגים לסדר היום בהתאם לגיל התינוק ולצרכים שלו.

בזמן חופשת הלידה, כשאנחנו יכולות לצפות את סדר היום של התינוק – אנחנו יכולות לתכנן ביעילות רבה יותר את הזמן שלנו. כך נספיק לאכול, להתקלח, להתעדכן בעולם שבחוץ או לעדכן תמונות מתוקות שלו בוואטסאפ המשפחתי. 

מומלץ לקרוא גם: הנקה מלאה: כיצד תוכלי לדעת שהתינוק אוכל מספיק?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות