הנחיות בטיחות: כך תשמרו על חום גופו של תינוקכם במהלך החורף

המלצות חשובות איך לשמור על חום הגוף של התינוק כדי למנוע פגיעות קור ואילו מכשירי חימום הם הכי בטוחים.

גופו הקטן של התינוק הופך אותו לפגיע יותר ממבוגר לטמפרטורות נמוכות, וחום גופו עלול לרדת מעבר לרצוי בקלות רבה יותר. לכן חשוב מאוד לשמור על טמפרטורת החדר בו מצוי התינוק וכן להקפיד להלבישו בביגוד מתאים וחם.
אז אם יש לכם בבית תינוקות – הנה הדברים שאתם חייבים לדעת:

מהו חום גוף תקין אצל תינוק?

חום גוף תקין לתינוק במדידה אקסילארית (מתחת לבית השחי): 36.3-37.8 מעלות צלזיוס. כאשר חום גופו של תינוק עולה מעל ל – 37.8 מעלות יש להיוועץ ברופא.
אם התינוק מתקשה לשמור על חום גופו והחום מתחיל לרדת בין 36-36.3 מעלות, יש לחמם אותו ולוודא שחום גופו עולה. ניתן להוסיף שכבת ביגוד וכובע, אך זה כשלעצמו אינו מספק. חשוב לחמם את סביבת התינוק על-ידי מקור חום חיצוני ולהוסיף חיבוק קרוב והחזקה בקרבת תנור, תוך הקפדה על כללי הזהירות. רצוי לחזור ולמדוד חום עד שחום גופו של התינוק מגיע לנורמה: 36.3-37.5 מעלות צלזיוס.

כיצד מזהים פגיעת קור בתינוק?

סימנים מוקדמים לפגיעות קור בקרב תינוקות: חום גוף נמוך מ- 36 מעלות צלזיוס. עלול להתבטא באדישות, בכי חלש, עור פנים אדמדם או חיוור-כחלחל, תגובה איטית, נמנום, סירוב לאכול ואי שקט. בעת הופעת אחד מהסימנים, יש להיוועץ ברופא.

כיצד מלבישים את התינוק בחורף?

יש להלביש את התינוק בכמה שכבות קלות של בגדים. אלו מחממים יותר מבגד עבה אחד שבנוסף גם יגביל את תנועותיו. חשוב לזכור כי תינוקות אינם יודעים להתכסות כשהם שוכבים במיטה או ישנים, ולכן יש להלבישם כאילו אינם מכוסים. כאשר אתם יוצאים עם התינוק וקריר בחוץ, חיבשו לו כובע צמר. גם אם כל גופו עטוף ומכוסה, הוא עלול להצטנן אם ראשו יהיה חשוף.

מה צריכה להיות הטמפרטורה בחדר התינוק?

הטמפרטורה הרצויה בחדר התינוק היא בין 23 – 21 מעלות צלזיוס. בעת האמבטיה הטמפרטורה הרצויה היא 25- 24 מעלות צלזיוס. ניתן להיעזר במדחום ולתלותו בסמוך למיטת התינוק.

כיצד מחממים את חדר התינוק?

​ניתן לחמם את חדר התינוק באמצעות רדיאטור או מזגן. מזגנים ורדיאטורים הם מכשירי החימום הבטוחים ביותר בסביבת ילדים, מכיוון שהם אינם מאפשרים מגע עם אש גלויה. הם גם אמצעי החימום היחידים שניתן להשאירם דולקים גם במהלך הלילה.
לחימום הבית , ההמלצה היא לא להשתמש באמצעי חימום שיש בהם אש גלויה. כך הסיכון להיפגעות מכוויה הינו גבוה. בקבוצת התנורים שבהם לא מומלץ להשתמש בקרבת תינוקות וילדים: תנורי ספירלה, תנורי נפט או גז מטלטלים ומפזרי חום.

בעת חימום החדר מומלץ להשאיר פתח חלון לאוורור, על מנת למנוע התייבשות.
בתקופת החורף רצוי להוציא את התינוק מחדרו לפחות פעם ביום ולאוורר את החדר באופן מלא.
לשמירה על לחות באוויר, ניתן להניח קערית מלאה במים.
לתשומת לב בנושא בטיחות: אין למקם אביזרים או חפצים העלולים להתלקח בסמוך למיטת התינוק, לוילונות או למקור החום.

אילו אמצעי בטיחות מומלצים בבית?

מדחום – מומלץ להתקין על הקיר בקרבת מיטת התינוק. בנוסף, חשוב ביותר להתקין בחדר התינוק (וכן בשאר חדרי המגורים ובמטבח) גלאי עשן.
שימוש לא זהיר במכשירי החימום שלכם, או תקלות שעלולות להתרחש במכשירים אלה, עלולים לגרום לשריפה.
גלאי עשן מתריע מבעוד מועד על קיומה של שריפה בבית ובכך עשוי להציל חיים!
גלאי עשן מתריעים מבעוד מועד על קיומה של אש ומאפשרים לבני הבית לנקוט באמצעי הבטיחות הדרושים. השניות בהן מגלה גלאי העשן את השריפה הן קריטיות ומבדילות בין מוות לחיים. שניות אלו מאפשרות שהות לבריחה מפני השריפה או זמן לכבויה.

הנחיות הבטיחות מבוססות על המלצות משרד הבריאות וארגון בטרם לבטיחות ילדים.

מומלץ לקרוא גם:

המלצות לשמירה על בריאות הילדים בחורף

החורף כבר כאן: כך תמנעו פגיעות קור מסוכנות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות