ילדתם? מזל טוב!! קבלו את המדריך המלא לתינוק החדש

אחות טיפת חלב, יונית רוזן, עם כל המידע החשוב ליולדת הטרייה.

אז הנה הוא, כבר כאן, התינוק שלכם. אתם מביטים בתינוק ומוקסמים מהמראה החדש אך גם המוכר שלו, מהתנועות העדינות, מהפרצופים המצחיקים ומקדישים זמן רב להביט בו ולהכיר אותו.

מי שמטפל בתינוק מגלה, בכל רגע, התנהגויות ותופעות גופניות, שרובן נורמליות וחלקן הגדול חולף בחודשים הראשונים. אז כדי שלא תדאגו ותדעו מה לעשות – ריכזנו אותן עבורכם:

1.התינוק מתעטש, מגהק, סנטרו רועד, הוא פוזל לפתע, נבהל מקולות חזקים על ידי קפיצה ופרישת ידיו לצדדים. תופעות אלו צפויות מאוד ויחלפו תוך מספר חודשים, כשמערכת העצבים שלו תתייצב.

2. עור התינוק עשוי להראות צהבהב. בשל החשש מצהבת, חלק מהתינוקות יוזמנו לבדיקה חוזרת מספר ימים לאחר השחרור הביתה מבית החולים. במידה ולא הוזמנתם ונראה לכם שהצהבת מתגברת – עליכם לפנות לטיפת חלב או לרופא הילדים שלכם.

3. על עור התינוק מופעים, לעיתים, פצעים אדומים קטנים שנעלמים ובמקומם יוצאים חדשים. תופעה זו שכיחה עד גיל 3 חודשים. הפצעים מופעים בעיקר בפנים, בצוואר ובעורף. אין צורך לטפל בזה, מספיק לשטוף את הפנים במים.

4. העיניים של התינוק נראות נפוחות ולעתים יוצאת מהן הפרשה – ברוב המקרים ההפרשה מופיעה באופן חד פעמי, אינה סמיכה ומתנקה בקלות.

5. גדם הטבור ינשור תוך שבועיים ולעתים נראה כתם של הפרשה דמית כהה על החיתול. לא להבהל זה סימן שהטבור מתנתק בקרוב. יש לנקות את אזור בסיס הטבור מדי יום.

6. כתמי לידה שכיחים המופיעים מעל גשר האף ועל העפעפיים, בצבע אדום, בדרך כלל נעלמים תוך מספר שבועות. כתמים בצבע כחול המופעים באזור הגב, ישבן ולעיתים על הגפיים קשורים בהצטברות פיגמנטים – הם זמניים ואין להם שום משמעות בריאותית.

7. השדיים של תינוקות (גם בנות וגם בנים) יראו נפוחים ואף אדומים. לבנות תיתכן גם הפרשה דמית מהנרתיק. לא להיבהל, הסיבה לכך היא הורמונלית וחולפת תוך מספר ימים.

כל הסימנים הללו הם חלק מתהליך ההסתגלות של המערכות השונות של הגוף לחיים החדשים שמחוץ לרחם. הכלל הוא שכל עוד הן חולפות תוך מספר ימים ואינן מחמירות אז הכל בסדר.

ילדתם? מזל טוב!! קבלו את המדריך המלא לתינוק החדש
תמונה: shutterstock

ועכשיו למספר הנחיות חשובות בטיפול בתינוק החדש:

1.מומלץ להחליף חיתול לפני כל ארוחה ולעקוב אחר כמויות השתן והצואה שהתינוק נותן. הם סימן חשוב ביותר לכך שהוא אוכל מספיק.

2. בחורף יש להלביש את התינוק בשתי שכבות של בגד כותנה. בקיץ בשכבה ארוכה אחת ובהדרגה לעבור לבגדים קצרים.

3. חשוב שהרחצה תתבצע בצורה בטוחה. יש למדוד את טמפרטורת המים, כך שתהיה קרובה לטמפרטורת הגוף: בין 36 ל- 38 מעלות צלסיוס. בתוך האמבט, מומלץ להניח מתקן פלסטיק (“דפני” או כל מוצר דומה) ששומר על ראש התינוק מחוץ למים. מומלץ להשתמש במעט שמן אמבט במידה ונראית התקלפות של העור. בכל מקרה, זו תופעה שכיחה וגם היא חולפת מעצמה. ניתן לרחוץ את כל הגוף כולל הרטבת האוזניים וחבל הטבור. זמן האמבטיה ילך ויתארך עם הסתגלות התינוק להיות ללא בגדים וצבירת הביטחון שלכם.

4. לא מומלץ לגזוז ציפורניים לתינוק עד גיל חודש. לפני כן, הציפורן דקה ורכה ועדיין מחוברת לעור האצבע. במקרה של ציפורניים ארוכות עד גיל חודש, ניתן למנוע שריטות על ידי כיסוי כפות הידיים כאשר התינוק ישן, אך הקפידו להסיר את הכפפות בשאר היום, כדי שהתינוק יחוש אתכם.

5. בימים הראשונים תבלו את רוב זמנכם בהאכלת התינוק, ביסוס ההנקה ורכישת מיומנות בטיפול בו.

6. מומלץ להודיע על הלידה לטיפת חלב אליה אתם שייכים ולתאם תור לביקור. שם האחות תבדוק את התינוק, תשקול אותו ותהיה לכם הזדמנות לשתף בכל השאלות והלבטים הקשורים לגידולו.

מומלץ לקרוא גם:

כבר מהרגע הראשון: יצירת הרגלי אכילה בריאים אצל תינוקות

כך תצילו את התינוק שלכם: מדריך חירום להחייאת תינוקות ב- 5 צעדים פשוטים

כך תבנו את סדר היום של התינוק שלכם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות