חילבה-הויאגרה של הטבע!
האם ידעתם שיש שמחשיבים את החילבה למזון על? הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים שלא ידעתם עליו.
חילבה הוא שמה העממי של גרגרנית יוונית, צמח חד שנתי, שמזרעיו מכינים את התבלין המפורסם. רובנו מכירים את החילבה בעיקר בתור מטבל שמקורו במטבח התימני, אך למעשה, גרגרי החילבה משמשים גם במטבח ההודי ובמטבחים מזרחיים נוספים.
אז למה החילבה כל כך בריא?
זרעי החילבה עשירים בוויטמינים ומינרלים: ברזל, סידן, ויטמינים, חומצה פולית, פלבנואידים, סטרואידים, סלניום, אבץ, מגנזיום, ניאצין, מנגון, אלקלואידים, חומצות אמינו ועוד. בזכות כל הרכיבים התזונתיים הבריאים הללו, יש המגדירים את החילבה כסופר-פוד או בעברית – מזון-על.
לחילבה סגולות מרפא חשובות: הוא מסייע להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מעודד הפרשת חלב בנשים מניקות, מטפל בדלקות בשלפוחית השתן ובמעיים, בעצירות ובכאבי וסת, מעודד יצור אינסולין ומשפר הומאוסטזיס הסוכר בדם, מרפא פצעי עור (בעיסוי) . יש הטוענים כי הוא גם נלחם בסוגים מסויימים של סרטן.
ברפואה הסינית עושים בו שימוש כדי לטפל במחלות של הכליות וכדי לעודד חשק מיני, זיקפה ופוריות של הגבר.
אבל מה עושים עם הריח??
ישראלים רבים נמנעים מלאכול את החילבה בגלל החשש מהריח החריף הנודף מן הגוף בימים שלאחר אכילתו. הפתרון לבעיה זו הוא פשוט: יש לצרוך אותו במידה. אם אוכלים מהמטבל כפית-שתיים ביום – לא יופרש ריח חזק מהגוף.
מתי ולמי לא כדאי לצרוך חילבה?
שימוש מופרז בחילבה הוא מסוכן ועלול לגרום לנפילת סוכר, בעיות עיכול, גירויים בעור ועוד. בנוסף, הוא יכול לחזק את פעולתן של תרופות מסוימות, כמו אינסולין ותרופות להפחתת כולסטרול. על כן במידה ואתם נוטלים תרופות באופן קבוע – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש בו.
לסיכום , לחילבה מגוון יתרונות ולכן כדאי להכניס אותו למטבח שלכם. כל עוד אוכלים אותו באופן מאוזן ומידתי יש לו יתרונות רבים וחשובים.
מומלץ לקרוא גם: