סובלים מנשירת שיער? נסו שינוי תזונתי לשיער מלא ובריא

האם יש קשר בין התזונה שלנו לבריאות השיער? הדיאטנית הקלינית, הדס רק צימרמן, עונה.

כמחצית מהאוכלוסיה סובלת מנשירת שיער. אנשים מוצאים את עצמם סובלים מהתופעה בשלבים שונים של החיים, ובעקבות אירועים שונים, פיזיים ונפשיים.
נשירת שיער יכולה להתרחש לאחר מחלה או במצב תעוקה של הגוף, שינוי הורמונלי קיצוני כמו לידה, תופעת לוואי לתרופות מסוימות או לאחר ירידה קיצונית במשקל.
נשירת שיער יכולה להיות גם תסמין למחלות כמו חוסר איזון בלוטת התריס, או תסמין של חסרי תזונה כמו חסר בחלבון, אבץ, ברזל וויטמינים מסוג B.

קיים קשר בין תזונה לבין איכות השיער ונשירתו. נשירת שיער כתוצאה מחסר תזונתי תיפתר בעזרת תזונה נכונה ותוספי תזונה מתאימים. במידה ויש נשירת שיער, מומלץ, קודם כל, לערוך בדיקות דם מקיפות. בהן נבדקים רמות הברזל, ויטמין B12, חומצה פולית, ואבץ בדם. כמו כן, חשוב לבדוק בבדיקת הדם גם את מדד הפריטין, שהוא מדד המעיד על מאגרי הברזל בגוף.

במידה וקיימים חסרים – כיצד צורכים את הויטמינים והמינרלים הללו בתזונה נכונה?

אבץ

מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשיער דק ושביר ובנשירת שיער. אבץ מצוי במזונות מהחי, מהם הוא נספג טוב יותר. מוצרים אלה יכולים להיות בשר רזה, הודו, מאכלי ים וכן לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים, קטניות מיובשות ואגוזים.

ברזל

אנמיה מחוסר ברזל מתבטאת גם בנשירת שיער. מקורות הברזל במזון גם הם בעיקר במזונות מהחי, וכן מדגנים מלאים, קטניות ואגוזים. במידה ובבדיקות הדם נמצא חסר משמעותי בו, מומלץ על תוסף תזונה של ברזל.

חומצות שומן אומגה 3

לחומצות השומן חשיבות רבה לבריאות השיער, הפחתת קשקשים וגרד בקרקפת. את חומצות השומן האלה ניתן למצוא בעיקר בדגי מים עמוקים דוגמת סלמון, טונה ופורל וכן בזרעי פשתן טחונים.

יוד

מזונות המכילים יוד הוכחו כיעילים במיוחד למניעת נשירת השיער. בין המזונות הנפוצים המכילים יוד ניתן למצוא תרד, גזר, לפת, וכרוב, צנוברים, חרדל, סויה, דוחן, זרעים ושמנים מכבישה קרה.

חלבון

השיער שלנו עשוי למעשה מחלבון, ולכן מומלץ גם להוסיף לתזונה חלבונים המצויים בבשר, דגים, מוצרי חלב וקטניות.

ביוטין

מזונות עשירים בביוטין מונעים נשירת שיער ובעיות עור שונות. מזונות המכילים ביוטין הם זרעי חמניות, אגוזי מלך, סויה וקטניות נוספות, אפונה ירוקה, שיבולת שועל ואורז מלא.

האם יש גם מזונות שכדאי להימנע מהם במצב של נשירת שיער?

התשובה היא כן. ישנם מזונות המפחיתים את ספיגתם של הויטמינים והמינרלים החשובים לשיער בריא, חזק ושופע.

אלכוהול

יש להגביל את הצריכה למשקה אלכוהולי אחד ליום לכל היותר. משקאות אלכוהוליים משפיעים על הכבד ומורידים את רמת האבץ, ויטמין B, ויטמין C וחומצה פולית בגוף.

קפאין

גם קפאין מקטין את רמת הויטמין B, ויטמין C, אשלגן ואבץ בגוף, ועל כן יש להגביל את צריכתו.

מומלץ לקרוא גם:

טבעי ובריא: מסיכה טבעית לשיקום השיער משמן זית ודבש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות