הילד מדמם מהאף? מדריך זריז לעצירת הדימום

ד"ר איתי גל עונה: מה עושים אם הילד מדמם מהאף? (רמז: אסור להטות את הראש אחורנית!)

מאת: ד”ר איתי גל

ממה נגרם דימום מהאף?

חיטוט באף, שינויי מזג אוויר, חבלה או הפרעות בקרישת הדם’ גורמים לאחת התופעות השכיחות ביותר – דימום מהאף. התופעה שכיחה בעיקר אצל ילדים, אך גם לא מעט מבוגרים סובלים ממנה. דימום מהאף נגרם, לרוב, בשל פציעה של כלי דם ברירית האף. כתוצאה מכך זולג דם, שתודו – די מלחיץ אתכם. ראשית בואו נרגיע – במרבית המקרים, דימום מהאף ייפסק הרבה לפני שהוא יגרום לנזק משמעותי בגוף. אבל במקרה שהדימום ממשיך לטפטף, איך מטפלים?

אז מה עושים אם הילד מדמם מהאף?

הדבר הראשון שאנחנו צריכים לעשות הוא להרגיע ולהושיב את הילד. מראה הדם הנוזל יכול לגרום לבהלה גדולה וללחץ אצל אנשים שונים, בעיקר ילדים, ועלול לעורר תחושה של סחרחורת, על סף עילפון. כבר יש לנו איבר אחד שנוזל ממנו דם, אז כדאי לנו לוודא שהילד גם לא יסתחרר, ייפול ויפצע – במקום אחר בנוסף.

שנית, בניגוד לאמונה הרווחת, אסור להטות את הראש אחורה ולבלוע את הדם. פעולה כזו עלולה לגרום לשאיפת הדם לריאות, שם הוא עלול ליצור קריש דם מסוכן. במקום זאת, יש להטות את הראש מעט קדימה, וללחוץ על צדי האף מעל הנחיריים למשך כעשר דקות. הלחץ יוצר קריש דם, שאמור לסתום את החתך בכלי הדם המדמם. עם זאת, חשוב לזכור, שהקריש הזה נוטה להתנתק מהמקום והדימום הרבה פעמים חוזר מהר מאוד.

ניתן לנסות גם את התכשיר “עוצר דימום”, הנמכר ללא מירשם רופא ברשתות הפארם. הוא מכיל טמפון שגם סופג את הדימום, וגם עוצר אותו בזכות הרכב ייחודי שבו. מניסיון שלנו – זה עובד תמיד.

לסיום, אם אתם שמים לב שהילד מדמם מהאף לעיתים קרובות, מומלץ לגשת לרופא אף אוזן גרון, שיחליט אם לצרוב את כלי הדם הפגוע ולטפל בבעיה מן היסוד.

מומלץ לקרוא גם:

דלקות אוזניים חוזרות בילדים: מה הסיבה ואיך מטפלים?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות