לאט ורגוע: טיפים לאכילה נכונה

 איציק שקי, מומחה ברפואה סינית, דרך הטבע עם טיפים חשובים להרגלי אכילה בריאים, ולשיפור רמת האנרגיה והחיוניות של הגוף

התזונה היא אחד המרכיבים החשובים בבריאות שלנו.
עיקר העיסוק כיום הוא במה אנו אוכלים, אך חשוב גם לבחון את השאלה: איך אנחנו אוכלים.
את המילה “מאכל” ניתן לראות כראשי תיבות של המילים: מה, איך, כמה ולמה. כלומר, מה אוכלים? איך אוכלים? כמה אוכלים? ולמה אנו אוכלים?
הנה כמה עקרונות לאכילה נכונה, שאינם מתעסקים בשאלה המקובלת של מה שאנחנו אוכלים, אלא דווקא בשאלות האחרות:

איך אוכלים?

כשאוכלים אז רק אוכלים. יושבים ליד השולחן ולא מול טלוויזיה או עיתון. ואם נמצאים בחברת אנשים – רצוי לא להיכנס לדיונים סוערים ולהישאר נינוחים.
אכלו את ארוחתכם האחרונה כ- 3-4 שעות לפני שאתם הולכים לישון. חישבו על קיבתכם כעל מפעל לפירוק מזון, שעובד נפלא בין השעות 7:00-19:00. בשעה 19:00 הפועלים הולכים לביתם. השתדלו לא להביא עוד משאיות אוכל לשערי המפעל אחרי שנסגר.
ללעוס, ללעוס ושוב ללעוס. ככל שהמזון נלעס זמן רב יותר (לפחות 10-15 לעיסות) – כך יורד העומס מהקיבה ונמנע מנפיחויות, היווצרות גזים וכאב.
טיפ: כדי ללעוס היטב הניחו את המזלג על השולחן בין ביס לביס, זה ירגיע אתכם ויגרום לתחושת שובע מהירה ולאכילה פחותה.

כמה אוכלים?

איכלו מעט וסיימו את ארוחתכם רגע לפני ששבעתם.
בעידן המודרני אנשים צורכים כמויות רבות של אוכל. לעיתים 50% מהמזון היה מספיק כדי לספק את צרכיהם האנרגטיים. ככל שנאכל לאט יותר כך נרגיש צורך בפחות אוכל כדי לשבוע.
אמרה יפנית ידועה אומרת: ״אם אתה רוצה אנרגיה, השאר את קיבתך ריקה״.

למה אוכלים?

איכלו רק כשאתם רעבים. לא מעט אנשים אוכלים לעיתים כמענה על צרכים נפשיים או פיצוי רגשי. השתדלו להימנע מכך.
רצוי ליצור סדר יום על פיו אוכלים. כך נקל על עצמנו. כשהשאלה המנחה היא תמיד האם אני רעב עכשיו או לא.

אם תשמרו על העקרונות האלו בנוסף לשמירה על מזון בריא, תוכלו להרגיש שינוי לטובה ברמת האנרגיה שלכם, תהיו ערניים וחיוניים יותר ולעיתים מגיע גם בונוס קטן בדמות ירידה במשקל.

מומלץ לקרוא גם:

כך תשלבו פעילות גופנית בשגרת היומיום

לא מספיקים לאכול במהלך היום? לפחות הקפידו על כמה כללים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות