הפרעות אכילה והטיפול בהן

איך מאבחנים אנורקסיה ובולמיה ואיך לטפל בהפרעות אכילה? הפסיכיאטר, ד”ר ערד קודש, עונה על שאלות חשובות בנושא.

מאת: ד”ר ערד קודש

הפרעות אכילה הן קבוצה של הפרעות שהתבטאותן קשורה לעיסוק כפייתי באוכל. ללא טיפול יכולות להיות מסכנות חיים. הבולטות ביניהן הן האנורקסיה נרבוזה, בולמיה נרבוזה ואכילה בולמוסית .

אנורקסיה נרבוזה

אנורקסיה נרבוזה לרוב פוגעת בבנות צעירות הסובלות מדימוי גוף שלילי וחוות את גופן כשמן. על מנת להביא לשליטה מלאה במשקלן, מתפתחת אצלן התנהגות כפייתית. היא כוללת פעילות גופנית מוגברת, הימנעות מאכילה, הקאות ושימוש במשלשלים.

בולמיה נרבוזה

בולמיה נרבוזה היא מחלה שלרוב מופיעה בגיל מעט יותר מבוגר. מדובר באכילה בולמוסית. היא יכולה לכלול כמות אדירה של מזון במעין טקס מתוכנן. לאחר האכילה הבולמוסית, חש החולה רגשות אשמה וכעס ומקיא. במחלה הזו יכול להישמר משקל יציב, אך ההקאות המרובות והבולמוסים עצמם, יכולים להוביל לתחלואה נלווית כמו פגיעה בוושט, בציפוי השיניים ובכפות הידיים המשמשות להקאה.

אכילה בולמוסית

אכילה בולמוסית הינה הפרעה בה יש התקפי אכילה ללא טקסי הקאה. בולמוסי האכילה מתרחשים לרוב בסתר ואחריהם חש החולה ברגשי אשם וגועל. מה שמזין את ההפרעה, הם השינויים הקיצוניים ברמות הגלוקוז בדם, המובילים להפרשה מוגברת של אינסולין. זה מעורר את הצורך לאכילה בולמוסית ללא קשר לרעב.

הטיפול בהפרעות אכילה

בכל ההפרעות קיימת סכנה להתפתחות הפרעות נוספות כמו דיכאון וחרדה. לכן הטיפול במחלות אלו הוא רב מערכתי – הוא כולל מעורבות של פסיכיאטר, פסיכולוג, תזונאית ורופא משפחה. אופן הטיפול בהפרעות אכילה הוא לרוב תרופתי, פסיכולוגי ומשפחתי. לעיתים, עולה הצורך באשפוז (לצורך הזנת החולה ולתיקון מאזן המלחים בגוף).

מעורבות המשפחה בתהליך הטיפולי היא חיונית הן מבחינת הדיווח והן בהפחתת המתח בתוך המשפחה.

עוד באותו נושא: בולימיה: יש מה לעשות נגד הפרעת האכילה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות