מה לעשות במקרה של נשיכת כלב?
הקפידו על ההוראות הבאות כדי למנוע זיהום והידבקות בכלבת
בישראל יש כ- 250,000 בעלי כלבים רשומים ומספר רב יותר מזה של כלבים, הכוללים את כלבי הרחוב ואת אלו שלא רשומים. לכן לא פלא שמידי שבוע מגיעים לחדרי המיון ולקופות החולים לא מעט ילדים ומבוגרים שננשכו על ידי כלבים.
במקרה וננשכתם, פעלו על פי ההוראות הבאות:
- נקו היטב את הפצע במים ובסבון.
- חטאו את האיזור בתמיסת חיטוי (כמו פולידין או סביעור).
- חבשו את הפצע בתחבושת סטרילית.
- נסו לאתר את בעל הכלב – החוק בישראל מחייב לחסן כנגד כלבת כתנאי לקבלת רישיון החזקת כלב. אם הכלב הנושך אינו שייך לאיש, החשש שאינו מחוסן כנגד כלבת גדל משמעותית ומחייב חיסון הנפגע כנגד המחלה. החיסון מתבצע בלשכת הבריאות האזורית. בשעות שהלשכה סגורה, יש לפנות לחדר מיון בבית החולים הקרוב. שימו לב, אין טיפול לכלבת. לאחר הופעת הסימפטומים (שינוי התנהגותי, ריור מוגבר, פחד ממים ומאור, שיתוק שרירי הנשימה), המחלה אינה ניתנת לריפוי וגורמת למוות, לכן יש חשיבות במהירות מתן החיסון. החיסון מורכב מ-4 זריקות כשהזריקה הראשונה תינתן בסמוך ככל האפשר לנשיכה.
- בכל מקרה של נשיכת כלב, יש לדווח ללשכת הבריאות המחוזית, וכן מומלץ לפנות לקבלת עזרה רפואית תוך פחות מ- 8 שעות, שכן רוב הסיכויים שיתפתח זיהום מקומי במקום הנשיכה, המלווה באודם ובכאב. הטיפול במקרה זה הוא מתן אנטיביוטיקה למשך 3-5 ימים. הרופא ישקול מעבר לטיפול האנטיביוטי גם מתן טטנוס.
מומלץ לקרוא גם: