זוגיות פרק ב’: איך מתמודדים עם הילדים של בני הזוג?
הפסיכולוגית יעל לי מסבירה : איך נכון לפעול עם הילדים, כשמתחילים זוגיות פרק ב'.
הזוגיות הגיעה למבוי סתום, והחלטתם שאתם מפרקים את החבילה. קורה. לא מעט אפילו. ואחרי תקופת מה, הכרתם מישהי או מישהו שאתם רוצים להקים איתם בית. פרק ב’ (אצל גברים תקופה זו היא הרבה יותר קצרה מאצל נשים, ורובם מוצאים זוגיות חדשה תוך חודשים ספורים, בעוד נשים רבות ממשיכות לחיות לבד עוד שנים).
בפרק א’ הילדים היו דבק. דבק חזק, שלא פעם מעכב או אפילו מונע את הפרידה. בפרק ב’, הילדים הופכים לגורם מפריד. מחקרים מלמדים אותנו שרוב פרקי ב’ נכשלים בגלל הילדים הלא משותפים מהנישואין הקודמים.
ההתנגדות – בעיקר בקרב מתבגרים
הנושא בולט ביחוד כשמדובר בילדים מספיק גדולים כדי להביע התנגדות, ובמקביל מספיק קטנים כדי לא לראות את הצרכים של ההורים כחשובים מספיק. במלים אחרות, ילדים בגיל ההתבגרות. זה השלב שבו הכי קשה לבסס זוגיות חדשה במסגרת משפחתית.
אם הילדים שלכם עדיין קטנים יותר, ואתם רוצים לחיות יחד, אל תחכו יותר מדי עם זה, כי זה יהיה יותר קשה בהמשך. ואם הילדים שלכם עדיין בגיל ההתבגרות, אולי המתנה תאפשר בהמשך מעבר קל יותר, שיתקל בפחות התנגדויות. ומתבגרים יודעים לבטא את ההתנגדויות שלהם בדרכים די אפקטיביות, כמו שמראה הסטטיסטיקה…
קחו את הזמן ליצור קשר אמיתי
אבל גם כשהילדים אינם בגיל ההתבגרות, פרק ב’ זה לא פשוט. נורא קשה להיות הרבה זמן עם ילד שהוא לא שלך. קשה לפתוח את הלב לילד אחר, גם כשהוא חמוד וחכם ומנומס נורא… רוב הזמן. הדרך להתמודד עם זה היא לקחת את הזמן להכיר, ליצור קשר. השקיעו את המאמץ ליצור קשר שמבוסס על חיבה אמיתית, על קשר אישי, על עניין, על סקרנות, על כיף. דאגו לכך שיהיו יחסים אמיתיים ביניכם לבין הילדים של האישה או הגבר שאתם רוצים לחיות עמם. יכול להיות שזה יהיה הצעד הכי חכם שלכם בדרך לפרק ב’ מוצלח ומספק.
מומלץ לקרוא גם: זוגיות פרק ב’: איך נמנעים מכל הטעויות שעשינו בפרק א’?