עקרונות לירידה במשקל
אז מה הם העקרונות לירידה במשקל? איך אפשר להחזיק דיאטה לאורך זמן בלי להישבר? האם הפחתה בפחמימות היא באמת התשובה? או אולי פחמימות טובות לנו?
עמית צור היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר והיא משתפת בטיפים שהיא נותנת ללקוחות שלה ומסבירה איך דיאטה ממש לא צריכה להיות כרוכה ברעב או סבל
אז מה הם העקרונות לירידה במשקל? התשובה האינסטינקטיבית היא – לאכול פחות. אבל זו ממש לא בהכרח התשובה.
יש כמה דברים שצריך להבין קודם.
1. אילו "דיאטות" ניסיתי והצליחו לי לתקופה אבל עם הזמן העליתי הכול בחזרה ואולי יותר.רמז: לא לחזור על הדיאטה הזו.
2. האם אני באמת רוצה לרדת במשקל? כלומר ברור שכן. אבל האם זה רצון כזה שבוער בך בפנים. שמשפיע עלייך בהמון היבטים בחיים. האם זו התעסקו יומיומית או איזשהו ייחול כללי כזה. (כמו שכולם רוצים להיות עשירים, אבל לא כולם באמת מנסים להיות)
3. אם התשובה לשאלה 2 היא – כן! אני רוצה לרדת במשקל. לא נוח לי עם המשקל שלי היום, זה פוגש אותי מול המראה כל בוקר, זה משפיע לי על הדימוי העצמי, הביטחון העצמי, האינטראקציה עם אנשים חדשים ואני יודע\ת שאני יכול להרגיש טוב יותר עם עצמי אם רק אצליח לרדת במשקל. אז תמשיכ\י לסעיף הבא.
4. בואו נעצור רגע להבין – איפה קבור הכלב?? כי אני מבטיחה לך שאם יהיו כמה כפות אורז בצהריים או אם כן או לא תאכל\י לחם זו לא הפואנטה! אז לפני שאת\ה רצים לפצוח בדיאטה שבגדול אומרת – בלי, בלי, בלי ואולי ממש קצת או רק פעם בשבוע ממה שאתם אוהבים, עצרו.בואו נבין – האם הקושי הוא בהחזקת השגרה עצמה? האם הקושי הוא לוגיסטי? להתארגן על אוכל? שיהיה אוכל בזמן? לבשל? להזמין?האם בשגרה אתם פיקס אבל אז מגיע אירוע או שניים במהלך השבוע שסוחף אתכם לגמרי למקום שאתם מתבאסים על עצמכם אחרי זה? האם האכילה העודפת מגיעה מקום רגשי? כעס? עצב? בדידות?בואו ננסה רגע להבין איפה צריך להתמקד ואז נבנה מסלול.
5. איך מתחילים לבנות מסלול? נבין האם אנחנו מאלה שאוהבים ארוחות גדולות ומרוכזות או ארוחות קטנות ויותר נשנושים לאורך היום. לאחר ההחלטה הזו גם נשאל את עצמנו האם יש משהו שהוא מאסט מבחינתי במהלך היום? (לדוגמא אצלי – שעת אחה"צ חייבת את המתוק עם הקפה) ו"נלביש" בתוך התוכנית.
6. לאחר מכן נשאל את עצמנו – כמה אירועים שוברי שגרה יש לי בד"כ במהלך השבוע – יציאה למסעדה\יציאה לבר\ארוחה משפחתית גדולה. גם אותם נציב במסלול. (אם יש יותר מ2-3 כאלו בשבוע זו קצת בעיה ולא תהיה ברירה ולהתנהג ממש יפה גם באירוע)
7. עכשיו הגיע הזמן להציב את שאר האוכל שנשאר בשגרה. אם הגעתי למסקנה שיש לי הרבה אירועים במהלך השבוע ואני רוצה לשחרר בהם אז השגרה תהיה יותר הדוקה. כלומר כמויות קטנות יותר ממש שהיה לי עד עכשיו. יותר תשומת לב לרטבים, שמנים, לביסים שממשיכים גם אחרי ששבעתי.
8. כל הזדמנות שיש – תוסיפו צעדים\ עלייה במדרגות. זה עוזר!
9. כל מה שנשאר עכשיו זה להתמיד ולהתאזר בסבלנות
עמית צור היא דיאטנית קלינית, מאמנת כושר ובעלת סטודיו ULTIMATE בתל אביב