מעשה בירקות בחמישה צבעים

סגולים, ירוקים, לבנים, אדומים, כתומים – מה בריא בצבעים של הירקות שלכם?  

כולנו שומעים כל הזמן כמה חשוב לגוון באכילת ירקות בחמישה צבעים: ירוק, אדום, לבן, כתום וסגול. הסיבה לכך היא שהצבע של כל קבוצה הוא תוצאה של רכיבים תזונתיים שונים המצויים בירקות המרכיבים אותה, רכיבים בריאים שחשוב לנו לצרוך מכל הסוגים.
כדי להקפיד על תזונה בריאה ולהינות מכל העולמות, לא מספיק לאכול כמות מספקת של ירקות מדי יום. חשוב גם שיהיו אלה ירקות מקבוצות צבע שונות.


אז מה בריא כל כך בכל קבוצה?

ירקות ופירות ירוקים:

בני המשפחה: חסה ועלי בייבי, תרד, מנגולד, ברוקולי, כרוב, פלפל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע וכדומה.

רכיבים תזונתיים: הירקות הירוקים נחשבים לעשירים בויטמין E, ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד.

סגולות רפואיות: לירקות הירוקים מייחסים פעילות של שיפור הראיה ומניעת קטרקט, חיזוק תפקודי המוח, ניקוי מערכת העיכול, לחימה בתהליכים סרטניים, טיפוח העור, חיזוק מערכת החיסון ומניעת ריח רע מהפה.
לפי הרפואה הסינית העתיקה, צריכת ירקות ממשפחת הירוקים חשובה לתפקוד תקין של הכבד ולמאזן האנרגיה בגוף.

ירקות ירוקים
ירקות ירוקים

ירקות ופירות כתומים:

בני המשפחה: דלעת, דלורית, גזר, בטטה, פלפל כתום, עגבניות צהובות ועוד.

רכיבים תזונתיים: הירקות הכתומים נחשבים לעשירים בבטאקרוטן, אלפאקרוטן, לוטאין, נוגדי חמצון ועוד.

סגולות רפואיות: לירקות הכתומים מייחסים פעילות של מניעת מחלות לב וכלי דם, לחימה בתהליכים סרטניים, שמירה על בריאות העיניים וראיה תקינה, נטרול רדיקלים חופשיים, שמירה על איכות הזרע בגברים וסדירות הוסת החודשית אצל נשים, טיפוח העור והשיער ועידוד הגביהה אצל ילדים נמוכים.

ירקות כתומים
ירקות כתומים

ירקות ופירות אדומים:

בני המשפחה: עגבניה, פלפל אדום, פלפל אדום חריף, צנון וצנונית.

רכיבים תזונתיים וסגולות רפואיות: הירקות אדומים, ובעיקר העגבניה, עשירים בליקופן, פיגמנט אדום ממשפחת הקארוטנואידים, המגן על גופנו מפני מחלות לב וכלי דם וסוגים שונים של סרטן (בעיקר סרטן הערמונית). ככל שהעגבניה אדומה יותר – כך היא עשירה יותר בליקופן. הליקופן זמין יותר לגופנו דווקא לאחר שהעגבנייה עוברת תהליך של ריסוק ובישול. בנוסף, עשירים הירקות האדומים בויטמין A וויטמין C.
ברפואה הסינית מחזקים הירקות האדומים את תפקודי הלב, כלי הדם והמעי הדק.

ירקות אדומים
ירקות אדומים

ירקות ופירות סגולים:

בני המשפחה: כרוב סגול, חציל, סלק, בצל סגול, ארטישוק סגול, פלפל סגול, חסה סגולה, בזיליקום סגול ורוברב (ריבס).

פירות סגולים: שזיפים, ענבים סגולים ואוכמניות.

רכיבים תזונתיים וסגולות רפואיות: הירקות הסגולים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, ופיטוכימיקלים מסוג אנתוציאנינים . אלו נוגדי חמצון חזקים, המגנים על מערכת העצבים, המוח וכלי הדם, מאטים את תהליכי ההזדקנות, נלחמים בגידולים ובדלקות ומנטרלים רעלים.
ברפואה הסינית הירקות הסגולים נחשבים לבעלי אנרגיה קרה, ומשפיעים על מרידיאן הטחול, קיבה ומעי הגס.

ירקות סגולים
ירקות סגולים

ירקות ופירות לבנים:

בני המשפחה: בצל, שום, כרישה, כרובית, קולורבי, לפת, אנדיב, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכדומה.

רכיבים תזונתיים: הירקות הלבנים עשירים בסיבים תזונתיים (בדגש על אינולין), חלבון, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, מגנזיום ועוד.

סגולות רפואיות: לירקות הלבנים מייחסים פעילות של איזון הסוכר בדם, ניקוי רעלים, פעילות אנטימיקרוביאלית ואנטי דלקתית ושחרור ליחה.
ברפואה הסינית אחראים הירקות הלבנים על טיהור וניקוי הגוף.

ירקות לבנים
ירקות לבנים

מומלץ לקרוא גם: כך תהפכו את הסלט שלכם לסופר-בריא ב- 8 צעדים פשוטים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות