תאכלו במיה, זה בריא לכם! (ומתכון ללקק את האצבעות)

העונה של הבמיה קצרה, מיולי עד ספטמבר, אבל כשהיא מגיעה – תעשו לגוף שלכם טובה ואל תפספסו אותה.
הנה כמה סיבות ממש טובות לבשל לכם קצת במיה: הבמיה דלה בשומן, עשירה מאוד בויטמיני B9, A ו- C, סידן, מגנזיום וסיבים תזונתיים וחשוב לא-פחות – היא טעימה אש!!
כדי שהבמיה שלכם לא תהיה רק בריאה מאוד אלא גם טעימה מאוד, חשוב לדעת לבחור אותה נכון.

איך בוחרים במיה? פשוט מאוד: הקפידו שתרמילי הבמיה יהיו צעירים, טריים, מוצקים, בצבע ירוק רענן וחלקים משערות, ושאורכם לא יעלה על כ- 5-6 ס”מ.
אז כשתגיע עונת הבמיה, לכו לירקן שלכם או לסופר, בחרו לכם במיות יפות מלוא השקית וקדימה לבשל…

מתכון לכדורי בשר באורז ובמיה

מתכון פשוט וטעים, לשדרוג כדורי הבשר הרגילים שלכם, לארוחה מזינה יותר לכל המשפחה:
1. הכינו מראש תערובת לכדורי בשר ותערובת לרוטב עגבניות, לפי המתכונים הרגילים שלכם. הקפידו שתערובת כדורי הבשר תהיה מוצקה מספיק לטיגון קל (אל תבשלו/תטגנו עדיין את התערובות!!).
2. שטפו היטב את תרמילי הבמיה ויבשו אותם במגבת, קטמו את גבעוליהם וטגנו אותם בווק כ- 2 דקות בשמן זית. הוסיפו לווק מספר שיני שום שלמות קלופות וטגנו כ- 2 דקות נוספות.
3. הוסיפו לווק את כדורי הבשר, טגנו וערבבו, עד שכדורי הבשר מושחמים מכל הצדדים.
4. הוסיפו את רוטב העגבניות, ובשלו עד שכדורי הבשר מוכנים והבמיה רכה.
5. הגישו על מצע אורז ולקקו את האצבעות. בתאבון!! 

במיה עם כדורי בשר ואורז. מנה שהיא ארוחה שלמה. תמונה: shutterstock

מומלץ לקרוא גם:

במיה ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות