כך תצילו את התינוק שלכם: מדריך חירום להחייאת תינוקות ב- 5 צעדים פשוטים
זה כנראה הפחד הגדול ביותר של כל הורה לתינוק או פעוט: הילד אינו נושם ומכחיל או שכבר אינו מגיב, ואתם לא יודעים מה לעשות.
רוב המקרים של אובדן הכרה בגילאים האלה, נובעים מחנק או מקוצר נשימה. למרות שפעולת ההחייאה במקרים אלה היא פשוטה מאוד ומצילת חיים, מרבית ההורים הישראלים אינם יודעים לבצע החייאה או שחוששים לבצע אותה.
אז קחו אוויר ובואו נראה איך אפשר להציל את החיים של הילדים הקטנים שלכם ב- 5 צעדים פשוטים:
1. בטיחות: ראשית בדקו וודאו שהתינוק ואתם ממוקמים במקום בטוח.
2. בידקו לתינוק הכרה: מחאו כף ובדקו אם התינוק מגיב לצליל ואינו פשוט ישן. אם הוא עדיין לא מגיב, ציבטו את כף רגלו. אם עדיין הוא אינו מגיב, קיראו למגן דוד אדום בטלפון 101.
3. הביטו על עליית בית החזה: אם בית החזה אינו עולה, התחילו לבצע 30 עיסויי לב מהירים. עסו את לבו של התינוק בעזרת שתי אצבעות, אותן עליכם למקם בקו האמצע של בית החזה, כלומר על עצם החזה בין שתי הפטמות.
4. סלקו הפרשות מפי התינוק, אם יש כאלה, באמצעות הטיית הגוף וגריפת תוכן ההפרשות מפיו.
5. אם התינוק אינו מגיב, לא מזיז איברים וצבעו משתנה, המשיכו בעיסוי לב. רת עיסוי הלב יש לבצע על משטח קשיח בלבד, כשהתינוק שוכב על גבו. הקפידו על עיסוי מהיר, בקצב של 100 לחיצות בדקה, במקביל להנשמות, כשהיחס בהנשמת תינוק הוא שתי הנשמות לכל שלושים עיסויים. את ההנשמות נמשיך לבצע עד להגעת כוחות ההצלה, או טוב יותר – עד שהתינוק חוזר לנשום בעצמו.
מה שבטוח הוא, שהדרך הטובה ביותר להבטיח לכם שקט נפשי ויכולת לתת מענה אמיתי בשעת הצורך, היא ללכת לקורס עזרה ראשונה. זה ידע מציל חיים ממש.