סובלים מאקנה? פסוריאזיס? אסתמה של העור? נסו דיקור וצמחי מרפא

עדי מנחמי, מטפל מומחה ברפואה משלימה, מסביר על טיפולים בבעיות בעור באמצעות דיקור וצמחי מרפא.

בעיות עור, לרוב, אינן מסכנות חיים, אך הן מציקות וגורמות לנו לסבל רב, קשיים חברתיים, בעיות בבטחון העצמי ועוד. ישנן בעיות עור המפריעות לתפקוד היומיומי באופן מיוחד כמו אקנה (פצעי בגרות), פסוריאזיס ואסטמה של העור, ולמרות זאת, הרפואה הקונבנציונאלית לא הצליחה למצוא להן מענה מספק.
פנינו לעדי מנחמי, אחד המטפלים המומחים והמובילים בארץ לרפואה משלימה, ומחבר הספר “אל תקרא לי דוקטור!”, וקיבלנו הסבר מפורט על טיפול בבעיות עור באמצעות דיקור וצמחי מרפא.

כשיש בעיה בעור – מתי כדאי לפנות לרפואה הקונבנציונלית ומתי לרפואה המשלימה?

“ברפואה הסינית ישנם כמה סוגי טיפול לבעיות עור. מטרתם לשנות נטיות גופניות ודפוסים לקויים, הגורמים לבעיית העור”, מסביר עדי. “יש לציין כי הטיפול הסיני אינו בגדר ‘זבנג וגמרנו’. לעתים יש צורך להתמיד בטיפול כמה חודשים על מנת ליצור שינוי יסודי. לכן אני, כמטפל, ממליץ במקרים קשים להתחיל בטיפול קונבנציונלי, כדי לשפר מהר ככל שניתן תופעות של גרד או זיהום עורי, ובמקביל להתחיל טיפול ברפואה סינית. בעיקר ברפואת עור, השילוב בין שתי הרפואות הוא בדרך כלל שילוב מנצח”.

כיצד מטפלת הרפואה המשלימה בבעיות עור?

“טיפול יעיל בבעיות עור חייב לעבור דרך טיפול בשורש הבעיה”, משיב עדי. “לאורך הטיפולים, בדיקור או בצמחים, נשאף לשפר את רגישותם של רפלקסים המעידים על בעיה בזרימת דם או באיכות הדם וכן של רפלקסים המעידים על עודף הורמונים בדם. גם אבחון נכון של אופי הנגעים או של מראה העור הוא מפתח להצלחת הטיפול”.

באילו מחלות עור ניתן לטפל ברפואה המשלימה וכיצד?

“קיימות מחלות עור גנטיות, כגון פסוריאזיס, אותן לא ניתן לרפא, אך בהחלט ניתן לצמצם את עוצמת הקשקשת והגירוי”, מסביר עדי. “אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) אופיינית בקרב ילדים וקשורה לרוב לפעילות לא מאוזנת של מערכת החיסון ובלוטת האדרנל. בהשתלמות שעשיתי בבית חולים בסין נחשפתי לטכניקות טיפול מגוונות ומוזרות. באחד המקרים הגיע לטיפול אדם הסובל מעור אדום ומגרד באזור הידיים. לאחר טיפול סטנדרטי בדיקור הוציאה הרופאה את המחטים מגופו. היא הדליקה פתיליה וחיממה כעשר מהמחטים, עד שהפכו מלובנות. היא החלה לתופף במהירות עם קצות המחטים על האזורים הנגועים, עד שנוצרו המון כוויות קטנטנות על גבי העור. לאחר כמה ימים חזר האיש ומצב עורו השתפר לאין שיעור. על אף יעילותה, אני לא מעז להשתמש בטכניקה זו בארץ”.

ומה לגבי אקנה (פצעי בגרות)?

“תופעת אקנה נפוצה בטווח גילים רחב”, משיב עדי. “הטיפול הסיני מתייחס הן לחוסר האיזון ההורמונלי והן לתסמינים החיצוניים שלו על העור. קיימים שני סוגי אבחון עיקריים לאקנה לפי הרפואה הסינית: הראשון, אקנה של גיל ההתבגרות, הדומיננטית בפלג הגוף העליון, ונובעת מחום או מלחות חמה (מעורבות חיידקית-מוגלתית). החמרת התופעה תלויה במתח נפשי או בכעס המשפיעים על הכבד, בתזונה לקויה המייצרת לחות בעור או בחוסר איזון במערכת החיסון המאפשר התרבות חיידק ‘פי-אקנה’. הסוג השני הוא אקנה של מבוגרים. נפוץ בעיקר אצל נשים בסביבות גיל המעבר, ונובע מחום ומיובש של נוזלי העור החיוניים. טיפול משולב בדיקור ובצמחים חיוני בשני המצבים. התפריט התזונתי חשוב, בעיקר למתבגרים. בטיפול באקנה אצל נשים – אסטרטגיית הטיפול שונה ומטרתה למנוע יובש ולספק לגוף הורמון אסטרוגן ממקור טבעי”.

מומלץ לקרוא גם:

סובלת מחצ'קונים אחרי גיל 30? אולי יש לך רוזציאה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות