"יש לי כ"כ הרבה עיסוקים – היממה פשוט קצרה מדי"

בעוד רבים מבני גילו נמצאים כבר שנים בפנסיה, מאיר כהן, דייר אחוזת בית הכרם בירושלים, לא נח לרגע; במקביל להיותו מנכ"ל בית דפוס דיגיטלי, מאיר  מכהן כיו"ר ועד דיירי האחוזה, ואת הזמן (המועט) שנותר לו ביום ממלא בשלל פעילויות. הסוד שלו לחיים מאושרים? להמשיך להיות כל הזמן בעשייה!

בשיתוף אחוזות רובינשטיין

ישנן לא מעט סיבות להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה; העשייה יכולה לסייע בשמירה על הבריאות הפיזית והמנטלית, וגם האינטרקציה החברתית חיונית לא פחות ל-well-being הכללי. במילים אחרות: להוריד הילוך בגיל השלישי זה לא בהכרח לכולם.  

מאיר כהן, שנולד בעיר העתיקה, מתגורר גם כיום בירושלים, באחוזת בית הכרם הפסטורלית. לאחר שעבד ב"ג'רוזלם פוסט", שם החל כעובד זוטר והתקדם לתפקיד הסמנכ"ל, הוא זיהה את הפוטנציאל הטמון בתחום הדפוס הדיגיטלי. לפני למעלה מ-30 שנים הקים עסק פרטי בתחום, שמאז רק הלך ושגשג.
גם כיום, כאשר ילדיו מנהלים את בית הדפוס, והוא עצמו גר בבית הדיור המוגן אחוזת בית הכרם, מאיר ממשיך לכהן כמנכ"ל וליהנות מכל העולמות: גם המשך עבודה ועניין בעסק, וגם חיי חברה, תרבות וספורט עשירים באחוזה.

כבעל עסק, העשייה המקצועית שלך הושפעה מהמעבר לדיור המוגן?

"מאז ומעולם הייתי עסוק בעשייה. אחרי שעברתי שני אירועי לב, גיליתי שעבורי, להמשיך להיות מעורב בבית הדפוס זה הדבר החשוב ביותר. כדייר באחוזה יש לי את החופש והעצמאות המלאים להיות פעיל בעסק. זה עוזר לעסק לשגשג ומעביר לי את הזמן, ולכן אני הולך לעבודה כמעט מדי יום. אני מסיים לעבוד אחרי 5-6 שעות… בד"כ יותר", הוא צוחק, "ואז מגיע לאחוזה, שם אני נמצא בחברה טובה מאד: משתתף בחוגים, מתאמן בחדר כושר, שוחה בבריכה, ואפילו התחלתי ללמוד ציור. יש לי מדי יום פגישה עם חברים טובים, וזה ממלא את יומי. גם את זוגתי הכרתי כאן. בערב אני משתתף באופן קבוע בהרצאה או בפעילות אחרת שעל הפרק".

מה הוביל לבחירה שלך לעבור לאחוזת בית הכרם?

"לפני כעשור התאלמנתי, וילדיי עודדו אותי להיכנס לאחוזת בית הכרם הירושלמית. המושג דיור מוגן לא היה מפותח אז כמו שהוא היום, אז תחילה חשבתי שזה בית אבות, ושלהיכנס למקום כזה זה עלבון. הילדים אמרו – נסה, לא יהיה לך טוב – תעזוב. מיד כשהגעתי הבנתי שזה ממש לא בית אבות – אלא מקום של אנשים עצמאיים ותוססים שרוצים לחיות הכי טוב שאפשר בתקופה זו של חייהם. זה המקום הנכון בשבילי. במקום לשבת בבית לבד בין 4 קירות, ראיתי שיש לעולם הרבה יותר מה  להציע".

ככלל, מספר מאיר, אורח חיים פעלתני ובריא הוא נר לרגליהם של דיירי אחוזת בית הכרם, שנהנים מדי יום ממגוון אימוני ספורט, פעילויות העשרה ותרבות, ומפגשים חברתיים פוריים.
"יש לנו 'פרלמנט' של חברים שנפגשים בכל צאת שבת אצל מישהו אחר – דנים ביחד בנושאים אקטואליים, מאזינים לחדשות מהעולם, משוחחים. כל אחד מביא משהו מעולם התוכן שלו. האחוזה מאכלסת את כל השמנה והסלתה של מדינת ישראל, מפועלים ופקידים ועד פרופסורים".

אחוזת בית כרם
אחוזת בית כרם

ספר על פעילותך כיו"ר ועד דיירי האחוזה

"כל אחד מחברי הוועד אמון על תחום אחר, ובשיתוף עם ההנהלה, אנחנו דואגים לכלל צרכי הדיירים. אחת לשבועיים כולנו יושבים יחד ומעלים את הבעיות וההצעות שעל הפרק, הכל בשיתוף עם מנכ"לית האחוזה, אורלי גולן, שתמיד מעורבת בכל פרט. התחושה היא תמיד שיש מי שדואג לנו.
היום, למשל, (הראיון נערך בתחילת ינואר 2022), כל הדיירים קיבלו חיסון רביעי, וניכר היה עד כמה מנהלת הבית עבדה קשה על מנת שזה ייצא לפועל. כדייר בדיור מוגן אני נהנה משירותי רפואה, אחריות, פיקוח ושמירה. כיום חיים בארץ כ-250 אלף גמלאים, והלוואי והאפשרות של דיור מוגן תהיה מונגשת ליותר אנשים".

מה אתה הכי אוהב בחיים באחוזה?

"אני חי את החיים כמו שאני רוצה. אם מתחשק לי לאכול במסעדה – אני עושה זאת, אם רוצה לבשל בבית – יש לי את כל הפסיליטיז, אם בא לי לצאת – אף אחד לא מגביל אותי. הפעילויות שמוצעות לנו מגוונות ועשירות בתוכן. בנוסף לחוגים, להרצאות ולספורט, ישנה מקהלה, וגם את להקת "צעירים לנצח" שבמסגרתה דיירי האחוזה מופיעים עם ריקוד ושירה.

יש במקהלה דיירים בכל הגילאים, ואפילו אחד בן 97!  במסגרת חוג סריגה, אנחנו תורמים את התוצרים לחיילי צה"ל, וזה מסב לנו תחושת גאווה. בכלל, זה בית שאני חייב לו תודה גדולה.
הבעיה העיקרית היא שאין מספיק שעות ביום להכיל את כל התוכן. היממה פשוט קצרה מדי, וכשזו המציאות – איך לא נהיה מבסוטים?".

שוקלים לעבור לדיור מוגן? מעוניינים במידע על אחוזת בית הכרם? לפרטים נוספים על החיים באחוזה היכנסו לקישור

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      אחוי, אין עליך, אחד יחיד ומיוחד.

      אחוי, אין עליך, אחד יחיד ומיוחד.
      דוד says: