איך מכינים סידור פרחים בבית?
מפיק האירועים חגי אשל מסביר על סידור פרחים שכל אחד יכול לעשות בבית
אחד הדברים שהופכים את השולחן לצבעוני וחגיגי זה פרחים. יכול להיות שאת בונה על זה שבעלך יקנה לך פרחים, אבל אני לא בונה על זה ואני מקווה שגם את לא:)
נכון, תמיד אפשר ללכת לחנות פרחים ולבקש שיכינו לנו זרים קטנים, שמתאימים לרוח הארוחה, אבל את זה כולם עושים.
דרך יצירתית – שהיא גם משתלמת יותר- היא לעשות סיבוב בשכונה ולאסוף כל מיני פרחי בר צבעוניים ויפים, כמובן שלא את אלו המוגנים. זו דרך מושלמת להביא את הטבע היישר אל השולחן הביתי שלנו. נצלו את ההזדמנות לזמן איכות עם הילדים וקחו אותם אתכם למסע הקטיף.
אחרי שאוספים את הפרחים, משתמשים בספוגים לפרחים – אלו הירוקים המוכרים – ונועצים בהם את מסת הפרחים בצורה מרושלת וטבעית, עם גבהים שונים ולא סימטריים במיוחד.
את הספוגים מומלץ להספיג במים לפחות לשעתיים, בכדי להבטיח שהפרחים לא יתייבשו עד שיתחיל האירוע, ולשים אותם בכלי דקורטיבי מתאים, כמו קערה צבעונית, בין אם במרכז השולחן או בחלק אחר שלו.
אל תשימו את הפרחים בוואזה הענקית שקיבלתם במתנה מהדודה, אפילו שאתם רוצים לשמח אותה. כלים גבוהים הם מכשול, הם יוצרים חיץ בין האנשים ומפריעים לשיחות ולאוכל לזרום בטבעיות ובנוחות . אם כבר החלטתם שאתם רוצים להקדיש מקום בשולחן לסידור פרחים, שימו לב שהכלי שאתם בוחרים, ביחד עם הפרחים שבו, לא עוברים את קו הכתפיים.
רעיון יצירתי נוסף, מרשים ומשתלם לא פחות, הוא שימוש בעציצים של צמחי תבלין, כמו נענע, זעתר, בזיליקום ואפילו פטרוזיליה. אפשר למצוא אותם בכל משתלה שכונתית ובמחיר ממש מצחיק.
העציצים מגיעים בקופסאות פלסטיק לא כל כך יפות. לכן אפשר לעטוף אותם בבד יוטה או אפילו בניירות פרגמנט לאפיה. אין לכם בד יוטה בבית? לא נורא. אפשר להניח את צמח התבלין, ללא כלי הפלסטיק, ישירות על מערום של מלח גס במרכז השולחן. זו הכי חשיבה מחוץ לקופסה.
צילום סטילס: גיל חיון