הנסיכה דיאנה מלכת הלבבות

דיאנה הייתה דמות ציבורית אהובה ומוערצת על ידי רבים. הנה כמה סיבות שהפכו את הנסיכה דיאנה ל”מלכת הלבבות”.

כדמות ציבורית מובילת דעה, דיאנה לא רק קבעה טרנדים, אלא גם הפכה לכוח פילנטרופי בולט. היא עבדה באופן שוטף עם ארגוני צדקה ברחבי העולם והשתמשה במעמדה ובכוחה הציבורי להעלאת המודעות לנושאים הומניטריים ציבוריים חשובים. בזכות פועלה ההומניטרי החשוב דיאנה נחשבת כ”נסיכת העם”.

פעילותה ההומנטרית של דיאנה לא תמיד תאמה לפרוטוקלים המלכותיים, בין אם זה ביקוריה המתוקשרים במחלקות לחולי איידס ובין אם כניסתה לשדה המוקשים במהלך ביקרה באנגולה. מעבר לתפקידה הרשמי, היא נהגה לקיים ביקורים סודיים בשכונות עוני, יצרה קשרים של ממש עם דרי רחוב, ולא חששה להתמודד עם סוגיות קשות באמת. הנה כמה סיבות שהפכו את דיאנה ל”מלכת הלבבות”.

דיאנה שינתה את פניה של המלוכה הבריטית

בראיון שערכה דיאנה לרשת BBC בשנת 1995 היא הביעה את רצונה שהמלוכה תהיה יותר בקשר עם הציבור- והיא אכן יישמה זאת בזכות פעילותה הרבה בארגוני הצדקה. היא הייתה פטרון של מעל 100 ארגוני צדקה. במהלך ביקוריה הרבים בבתי חולים, בתי ספר ואירועים לגיוס תרומות היא דאגה תמיד להשקיע שעות רבות בלדבר עם אנשים ולהקשיב לסיפוריהם. למרות שדיאנה תמיד סלדה מהחדירה של התקשורת לחייה האישיים, היא ניתבה זאת בצורה חיובית והשתמשה בחשיפה כדי להביא למרכז תשומת הלב הציבורית את האנשים ואת פעילויות הצדקה שזקוקים לכך.

  קרדיט: אינסטגרם princesdianaa@

דיאנה הובילה קמפיין לאיסור עולמי על מוקשים

לאחר ביקורה של דיאנה באנגולה שבדרום אפריקה בשנת 1997, דיאנה הפכה לסנגורית הבולטת ביותר של פעילים נגד מוקשים. בסרט תיעודי של ה-BBC שנקרא “הלב של החומר”, הנסיכה צולמה כשהיא מסכנת את ביטחונה שלה בזמן שעברה בשדה מוקשים שנוקה זמן קצר לפני כן.”הייתי קוראת את הסטטיסטיקה שלפיה באנגולה יש אחוז קטועי הרגליים הגבוה ביותר בכל מקום בעולם…1 מכל 333 אנשים איבד איבר, רובם בגלל פיצוצים של מוקשים”, אמרה למצלמות.

קרדיט: אינסטגרם princesdianaa@

המחויבות של דיאנה לעבודות פינוי מוקשים משכה את תשומת ליבו של הציבור וגם היום, עשרות שנים לאחר שהחלה דיאנה בקמפיין שלה, התמיכה הציבורית בנושא נמשכת. גם הנסיך הארי, הוא כיום פטרון של ארגון הצדקה המוביל בנושא פינוי מוקשים ” The HALO Trust”.

קרדיט: אינסטגרם princesdianaa@  

דיאנה שינתה את התפיסה הציבורית לגבי איידס

בשנות ה-80 השערות סביב נגיף האיידס היו רבות והתפיסה הציבורית השגויה ששלטה באותם ימים היא ש- HIV / איידס מועבר מאדם לאדם באמצעות מגע. באפריל 1987, הוזמנה דיאנה לפתוח את מחלקת האיידס הראשונה בבריטניה בבית החולים מידלסקס. היא צולמה במהלך ביקורה כשהיא לוחצת את ידיה לחולים חיוביים ל- HIV מבלי ללבוש כפפות.  התמונה פורסמה בעמוד הראשי בעיתונים ברחבי העולם. התצלום המפורסם יצר שינוי מהותי בתפיסה הציבורית הקיימת בנוגע לאיידס והעביר מסר של חיבה וחמלה לאנשים החיים עם המחלה. בשנים שלאחר מכן היא המשיכה לבקר חולים במספר בתי חולים, כולל אכסניה לילדים נטושים בריו דה ז’ניירו והוספיס בטורונטו. לאחר מותה, אמר גאווין הארט, מהקרן הלאומית לאיידס, ל- BBC: “לדעתנו, דיאנה הייתה השגרירה הראשונה  שהעלתה את המודעות לאיידס על פני כדור הארץ ואף אחד לא יכול להיכנס נעליה מבחינת העבודה שהיא עשתה.”

דיאנה העלתה את המודעות למחלת הצרעת

כמו מאמצי האיידס, דיאנה נסעה לארצות עם שיעורי מחלת צרעת גבוהים על מנת להסיר את הסטיגמה סביב המחלה. היא ביקרה בבתי חולים בהודו, נפאל וזימבבואה ועל ידי בילוי עם חולים, היא פיזרה את אחד המיתוסים סביב המחלה – שניתן להעביר אותה במגע. “תמיד דאגתי לגעת באנשים עם צרעת, בניסיון להראות בפעולה פשוטה שהם לא מושמצים, ואנחנו לא נרתעים”, אמרה על המחלה.

היא נהגה לבקר בקביעות באופן פרטי במרכזים של חסרי בית בלונדון

דיאנה הייתה פטרונית של ארגון הצדקה “centerpoint” הפועל למען חסרי בית בלונדון. היא נשארה פטרונית של הארגון גם לאחר גירושיה מצ’ארלס והמשיכה בתפקידה זה עד למותה בשנת 1997. היא דאגה שגם בניה וילאם והארי יתלוו אליה לביקוריה במקלטים של חסרי הבית ויראו את העזרה שניתנת שם לנזקקים. בגיל 23 הנסיך הארי הלך בעקבות אימו והפך לפטרון גם הוא של ארגון זה. כשהנסיך התראיין בנושא אמר: “אימי הכירה לי את האיזור הזה לפני זמן רב. זה היה פוקח עיניים עבורי ואני מאוד שמח שהיא עשתה זאת.”

דיאנה פעלה רבות עבור ילדים חולים

דיאנה גילתה זיקה רבה לילדים וצעירים ובייחוד עבור החולים והפגיעים ביותר. היא שימשה פטרון של בית החולים המלכותי “מרסדן”, הידוע בטיפול בסרטן ילדים, ושל בית החולים הגדול ברחוב אורמנד לילדים. לעיתים קרובות היא יצרה קשר אישי עם ילדים רבים איתם נפגשה. כשדיברה על עבודתה עם בית החולים רויאל ברומפטון בלונדון, אמרה: “אני עושה את הנסיעות לפחות שלוש פעמים בשבוע, ומבלה עד ארבע שעות בכל פעם עם מטופלים, מחזיקה להם את הידיים ומדברת איתם. חלקם יחיו וחלקם ימותו, אבל כולם צריכים להיות אהובים בזמן שהם כאן. אני מנסה להיות שם בשבילם.”

דיאנה מדברת עם ילדים במרכז למשפחה בניו יורק. פברואר 1989.

היא הייתה תומכת נלהבת באמנויות

דיאנה מאוד אהבה ריקוד ואחרי גירושיה, ארגון הבלט הלאומי האנגלי היה ארגון הצדקה היחיד הלא הומניטרי, לו היא בחרה להקדיש את זמנה. לעתים קרובות היא נראתה נהנית מהופעות והיא נהגה לקחת איתה את בניה וויליאם והארי. התמיכה והנוכחות שלה באירועי גיוס תרומות עזרו לגייס אלפי כספים עבור החברה.

היא הייתה אם מסורה

דיאנה עשתה כמיטב יכולתה להעניק לבניה הצעירים ילדות “רגילה”, בין אם זה לבצע בעצמה את הסידורים לבית הספר ובין אם להוציא את בניה ליום טיול בפארק שעשועים. היא אמנם הייתה נלהבת לעזור לאחרים, אך פרשנים מלכותיים ציינו כי האימהות היא ללא ספק העבודה שהיא הכי אהבה. היא חינכה את ילדיה על ידי דוגמא אישית כשלעתים קרובות לקחה את ויליאם והארי יחד איתה לביקורים בבתי חולים. כיום, הנסיכים ממשיכים לתמוך במורשת של אמם כפטרונים של כמה מארגוני הצדקה שבהם היא תמכה ופעלה עבורם.

קרדיט: אינסטגרם princesdianaa@

דיאנה נתנה השראה לאחרים לתת למטרות צדקה

על פי קרן הזיכרון לנסיכה דיאנה, שהוקמה בעקבות תרומות רבות שהועברו לאחר מותה על ידי הציבור, בסך הכל נתרמו כ- 44 מיליון דולר. עד לסגירת הקרן בשנת 2012, הקרן העניקה 727 מענקים ל -471 ארגונים, והוציאה למעלה מ -145 מיליון דולר למטרות צדקה. במרץ 2013, הקרן המלכותית של הדוכס והדוכסית מקיימברידג והנסיך הארי הפכו לבעלים החוקיים על הקרן, והבטיחו כי כל הכנסה עתידית תועבר לעמותות.

דיאנה אכן הייתה עבור רבים “מלכת הלבבות”. היא הייתה שוברת מוסכמות ופעילותה הרבה למען האוכלוסיות המוחלשות בחברה , הן ברחבי בריטניה והן מחוצה לה, הותירו חותם. עשרים ושלוש שנים עברו מאז מותה הטרגי אך מורשתה לא תישכח לעולם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות