ועדת קישוא: מדריך מקוצר לסוגי קישואים

אוראל קמחי מלמד על סוגי הקישואים וגם מתכון מנצח לסלט קישואים טעים וקל.

קישוא תאילנדי

קישוא תאילנדי או בשמו השני מלון מר, הוא באמת קרוב משפחה של הקישוא הירוק ושניהם ממשפחת הדלועים. הקישוא התאילנדי שנראה כמו קישוא רגיל, רק בעל מרקם גס ובעל המון “גבעות”, הוא ירק מר מאוד, שלרב אוכלים אותו בוסר, וזאת משום שהוא הופך למר יותר ככל שהוא מבשיל וכמעט ולא ניתן לאכילה כשהוא בשל. בשרו מזכיר מלפפון בטקסטורה. הוא משמש לרב במטבחים האסיאתיים ונדיר מאוד למצוא אותו בארץ.

קישוא ירוק

קישוא ירוק, או בשמו השני, זוקיני,  זה כבר סיפור אחר. הירק מאותה המשפחה הוא ירוק כהה, מבריק ומוצק מאוד. להבדיל מהמראה החיצוני שלו, הטעם הוא כמעט אחד לאחד כמו הקישוא הרגיל. לרב משתמשים בו בגלל צבעו והחיצוניות המרשימה שלו.

משפחת הדלועים

משפחת הדלועים מתחלקת לשתיים:

דלעות החורף שמחזיקות מעמד הרבה זמן וביניהן הדלעת שכולנו מכירים, דלעת ערמונים והדלורית. הן מאופיינות בקליפה קשה ולא אכילה ובזרעים שאכילים רק לאחר ייבוש וקליה.

דלועי הקיץ: בהם הזוקיני והקישוא. אפשר לאכול אותם כמו שהם יחד עם הקליפה ואפילו מומלץ לעשות זאת.

מתכון לסלט קישואים טעים וקל

יש מתכון אחד שאני כל כך אוהב לעשות עם קישוא או זוקיני (במקרה הזה זה באמת לא משנה באילו מהם משתמשים).

קוצצים גס שני בצלים לבנים ומזהיבים אותם בסיר רחב עם שמן זית, הרבה שמן זית – בערך 1/2 כוס. למי שמפריעה כמות השמן שיתנחם בעובדה שהוא מקל על מערכת העיכול . לאחר שהם זהובים, מוסיפים שמונה קישואים גם הם חתוכים גס, מלח, פלפל לבן טחון ו – 1/2 כפית עלי טימין. מנמיכים את האש, ומבשלים את הכל לפחות שעה עד שניתן למעוך את הקישואים במזלג.
לאחר מכן מקררים את הכל וטוחנים היטב במעבד מזון.
אנחנו רוצים להגיע למרקם חלק מאוד ויחסית רך אך לא נוזלי, כזה שאפשר למרוח על פרוסת לחם קלויה.
התוצאה היא סלט קישואים עדין וטעים. הוא יכול ללכת עם פרוסת לחם קלויה או אפילו להיאכל בכפית כמו שהוא. אני אוהב להעביר אותו לצלחת הגשה יפה, לפזר מעליו בנדיבות גבינה מלוחה כמו פטה או בולגרית עדינה, לפזר מעט בצל ירוק או עירית קצוצים ויש לנו “דיפינג” מעולה לאירוח. בבית, דרך אגב, אני מכין סיר גדול של הסלט המדובר ומקפיא אותו בקופסאות שאני מפשיר במקרר במקרה הצורך.

מומלץ לקרוא גם:

מה עושים עם דלעת ערמונים?

קישואים ממולאים בשר של בלה אילדיס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות