זיוה – מאפה גבינות מבצק עלים

ארוחת שבת בבוקר מפנקת בסטייל תימני – זיוה – מאפה מגולגל עם גבינות מבצק עלים.

מערכת
07.03.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הזיווה
חבילת בצק עלים פילאס (להפשיר בטמפרטורת החדר לילה לפני ההכנה)
למילוי הזיווה
1 ביצה
100 גרם קוטג'
125 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה מלוחה בולגרית / צפתית
0.5 כוס זיתים חתוכים
לציפוי:
ביצה להברשה מעל
שומשום
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי – הגבינות והביצה
2 פורסים את בצק העלים על משטח רחב
3 חותכים את הבצק לארבע חלקים שווים.
4 מניחים לאורך הבצק מהמלית ומגלגלים לגליל ומהדקים.
5 מקפלים את הגליל הממולא לצורת פרסה.
6 מורחים מעל הגלילים ביצה טרופה ומפזרים מעליהם שומשום.
7 אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה
8 מגישים עם רסק עגבניות וביצה.

בתיאבון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות