עוגת זברה גבינה ושוקולד ללא אפייה

עוגה מושחתת במיוחד לשבועות עם גבינה ושוקולד בניראות של זברה – פסים פסים שחור ולבן

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
6 שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית:
170 גרם ביסקוויטים
70 גרם חמאה
כף חלב
30 גרם ג'לטין
150 מ"ל חלב חמים
400 גרם שמנת חמוצה
300 גרם חלב מרוכז
200 מ"ל מנת מתוקה
10 גרם סוכר וניל
30 גרם קקאו

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 שמים בכוס 150 מ"ל חלב וג'לטין ומניחים בצד
2 טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים חמאה מומסת וחלב ומערבבים עד להתגבשות
3 מניחים רינג של עוגה בקוטר 24 ס"מ על תבנית, ומרפדים את תחתית הרינג בתערובת הביסקוויטים. מהדקים היטב ומעבירים למקרר
4 מכניסים לקערה שמנת חמוצה וחלב מרוכז ומערבבים
5 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם יציב
6 מחממים את החלב עם הג'לטין (לא יותר מידי) עד שהג'לטין מתמוסס בו, משווים טמפרטורה עם התערובת חלב מרוכז ומערבבים, ומוסיפים לקערה עם הקצפת בתנועות קיפול
7 מחלקים את כל המלית שקיבלנו ל 2 קערות עם אותה כמות
8 בקערה אחת מוסיפים סוכר וניל, בקערה שנייה מוסיפים קקאו ומערבבים היטב (אם צריך אז עם בלנדר לטמעה מלאה)
9 מעבירים את 2 התערובות לכלים שיהיה מוח למזוג מהם את התערובות לתוך הרינג
10 מתחילים מתערובת השוקולד – מוזגים כמות שתכסה את כל התחתית
11 מוזגים מעל את התערובת הלבנה, ע"י מזיגה לאמצע התערובת כך שהתערובת הלבנה תתפשט ותתפרס על גבי תערובת השוקולד
12 עושים את אותה פעולה עם התערובת השחורה – מוזגים לאט לאט למרכז התבנית את הנוזל עד שהוא שנוצר עיגול (עכשיו יש לנו כבר 3 עיגולים) שמגיע לשולי הרינג
13 ממשיכים כך עד שהתערובות נגמרות
14 אחרי שסיימנו עם כל התערובות, תהיה לנו עוגה עם עיגולים בתוך עיגולים שחורים ולבנים – לוקחים קיסם ארוך, או שיפוד עץ, ומושכים משולי הרינג אל האמצע מכל כיווני העוגה
15 מכניסים למקרר ל 4-6 שעות להתייצבות לפני ההגשה
16 מחלצים מהרינג ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: