זלביה הסופגניה התימניה קלה להכנה

סופגניות כמו של סבתא קלות להכנה שמזכירות את הילדות – תשתוללו עם התוספות!

מערכת
01.12.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ-25 זלביות בינוניות:
1 ק"ג קילו קמח לבן, מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
4 כפות סוכר
2 כוסות שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מנפים את הקמח ומערבבים עם המלח
2 מערבבים בקערה נפרדת את השמרים עם המים הפושרים עד שהשמרים מתמוססים מעט. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב
3 מוסיפים בהדרגה את תערובת המים והשמרים לקערת הקמח, מערבבים ידנית עד שמתקבל בצק אחיד ורך (אם צריך, מוסיפים עוד מים פושרים). מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות
4 לשים את הבצק כדקה בתוך הקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות נוספות
5 מחממים שמן בסיר בינוני. מרטיבים את הידיים במים, מכדרים חתיכת בצק לכדור ומותחים בעדינות לכל הצדדים לעובי כ 1/2 ס"מ ומניחים בעדינות בשמן
6 מטגנים עד שצדה התחתון של הזלביה מזהיב, הופכים לצד השני עד שמזהיב גם
7 מניחים את הזלביות המוכנות על נייר סופג ומצננים
8 מוסיפים אבקת סוכר מלמעלה ומתשתוללים עם תוספות כמו נוטחה, ריבה, דבש, חמאה, ממרח לוטוס – מה שבא לכם!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות