זביון עם תותים – קינוח איטלקי של לאון אלקלעי
עם מעט חלמונים, יין מבעבע, תותים וסוכר – לאון מוכיח כמה קל להכין קינוח איטלקי אותנטי וטעים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 חלמוני ביצה
0.25 כוס סוכר
4 כפות יין מבעבע ירדן בלאן דה בלאן
מי קרח
אופן הכנה
1 בקערה טורפים את הסוכר, החלמונים והיין
2 מביאים מים לרתיחה, בסיר שעליו אפשר להניח את הקערה מבלי שתגע במים
3 מניחים את קערת הזביון מעל וממשיכים לטרוף תוך חימום
4 כאשר התערובת מתחילה לקבל נפח ואנו רואים את תחתית הקערה, מעבירים מיד לקערה ובה מים קרים, זאת על מנת להפסיק את תהליך הבישול ולמנוע את קרישת החלמונים לחביתה
5 ממשיכים לטרוף עוד 15 שניות
6 מעבירים לצלחת עמוקה
7 מניחים תותים שלמים ומגישים