לחם יוגורט וקוואקר ללא לישה שאופים בסיר של קרן אגם

קרן אגם עם מתכון מפתיע ללחם ביתי מדהים עם יוגורט ותוספות שמכינים בסיר אחד מתוך פרק 5 של "קרן אגם אופה מהבית" בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

400 גר' (שלוש כוסות פחות כף) קמח מניטובה
130 גרם ( כוס פחות כף) קמח כוסמין מלא
100 גר' (¾ כוס) קמח דורום ישראלי מלא "הברון"
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
2 כפות סילאן
1/4 כוס גרעיני חמנייה
כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים
1+1/2 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
½ כוס יוגורט עיזים נוזלי (150 גר׳)
לציפוי הלחם:
3 כפות קוואקר
2 כפות גרעיני חמניה או דלעת
2 כפות פרג
2 כפות זרעי צ׳יה

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בקערה מערבבים קמח, שמרים יבשים קוואקר סילאן מלח וגרעינים, מוסיפים יוגורט עיזים ומחצית מכמות המים
2 מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ממשיכים למזוג את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת אמורה להיות בסופו של דבר במרקם מעט דביק ולא חלקה
3 אם התערובת יבשה מוסיפים מים, בכל פעם קצת, עד שהתערובת מספיק דביקה
4 מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר
5 מחממים תנור ל 230-240 מעלות ומניחים סיר בינוני גדול במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות. (כל סיר חסין חום יעשה את העבודה)
6 מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון, על מנת שיהיה נוח לעבוד איתו
7 בעזרת הידיים מוציאים אויר לבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו למעלה למרכז הבצק עד שמתקבל עיגול בצק כשהקצוות שלו מונחים במרכז שלו למעלה
8 הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון עכשיו מונח למטה
9 בעזרת הידיים מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה
10 מברישים במברשת את חלקו העליון במי ברז. מקשטים ומפזרים את תערובת הציפוי על חלקו העליון
11 מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים
12 מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220 ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר
13 מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ 40 דקות
14 מסירים את מכסה הסיר ואופים כ 15 דקות נוספות
15 מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון
16 מצננים מעט וטורפים
טיפים והערות:
1 אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמחים מלאים ואת קמח הלחם ניתן להמיר בקמח לבן/כוסמין לבן/קמח פיצה או חלה. אפשר 100% קמח מלא ולקחת בחשבון שצריך להוסיף עוד מים לבצק ושהלחם ייצא דחוס יותר
2 עם הכמויות של הגרעינים והסוגים שלהם אפשר לגמרי לשחק ולשנות לפי מה שאוהבים
3 ניתן להוסיף ללחם זיתים או אגוזים קצוצים 3/4 כוס ולהוסיף אותם יחד עם הגרעינים לבצק
לחם יוגורט וקוואקר בסיר של קרן אגם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות