חלת בייגלה ירושלמי מתוקה של קרן אגם

לא צריך לנסוע עד ירושלים, קרן אגם עם מתכון לחלה מתוקה בייגלה ירושלמי מדהים וטבעוני!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחלה גדולה 4 רצועות (אפייה על תבנית תנור)
430 גרם קמח פיצה
70 גרם קמח דורום רימצ'נטה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
0.5 כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל (כוס ורבע) מים
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
שומשום לציפוי
להברשה 2-3 כפות שמן זית, מלח גס
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה
2 מוסיפים תוך כדי ערבול שמן זית, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, לא הכל בבת אחת, מתחילים מחצי כמות וממשיכים לאט לאט עד שהבצק מתגבש, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש
3 לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים
5 מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים ומגלגלים כל כדור לרצועה
6 בצלחת ארוכה מפזרים הרבה שומשום
7 טובלים את רצועת הבצק בתבנית מים ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה
8 מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו
9 בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ 10-15 דקות
10 קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל ומניחים על נייר אפיה בתבנית התנור
11 מתפיחים 30-40 דקות , כשהחלות מכוסות במגבת
12 מחממים את התנור ל-220 מעלות
13 אופים כ 20-25 דק׳ עד שהחלות שחומות היטב
14 בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס ומברישים את החלות לאחר שמוציאים אותן מהתנור

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות