חלת בייגלה ירושלמי מתוקה של קרן אגם

לא צריך לנסוע עד ירושלים, קרן אגם עם מתכון לחלה מתוקה בייגלה ירושלמי מדהים וטבעוני!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחלה גדולה 4 רצועות (אפייה על תבנית תנור)
430 גרם קמח פיצה
70 גרם קמח דורום רימצ'נטה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
0.5 כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל (כוס ורבע) מים
30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
שומשום לציפוי
להברשה 2-3 כפות שמן זית, מלח גס
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה
2 מוסיפים תוך כדי ערבול שמן זית, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, לא הכל בבת אחת, מתחילים מחצי כמות וממשיכים לאט לאט עד שהבצק מתגבש, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש
3 לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים
5 מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים ומגלגלים כל כדור לרצועה
6 בצלחת ארוכה מפזרים הרבה שומשום
7 טובלים את רצועת הבצק בתבנית מים ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה
8 מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו
9 בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ 10-15 דקות
10 קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל ומניחים על נייר אפיה בתבנית התנור
11 מתפיחים 30-40 דקות , כשהחלות מכוסות במגבת
12 מחממים את התנור ל-220 מעלות
13 אופים כ 20-25 דק׳ עד שהחלות שחומות היטב
14 בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס ומברישים את החלות לאחר שמוציאים אותן מהתנור

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות