לחוח – לאפה תימנית
מתכון ללחוח- לאפה תימנית אותנטית אוורירית וטעימה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כמות לכ-10 פיתות
500 גרם קמח
2 כפות סולת
10 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 ליטר מים
אופן הכנה
1 מערבבים היטב את כל החומרים במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעה וחצי .
3 משמנים מחבת (עדיף מחבת נון-סטיק) במעט חמאה מומסת או שמן.
4 לקחים מהתערובת עם מצקת ויוצקים למחבת החמה.
5 מחממים על אש בינונית עד שנוצרות בועות והפיתה מזהיבה – אין צורך להפוך
6 מוציאים מהמחבת ואוכלים חם. אפשר לאכול עם חילבה, סלט ומרקים.