חומוס בגירסה יוונית מאפונה צהובה

ויקטור גלוגר מלמד להכין חומוס בגירסה יוונית: סנטוריני פאבה – ממרח אפונה צהובה

יש ביוון גרסה מצויינת לחומוס, ושנה ממה שאנחנו מכירים פה בארץ.

מדובר במאכל שנקרא “סנטוריני פאבה” שעשוי עם אפונה צהובה שמקורה מהאי סנטוריני. מדובר בזן מפורסם של אפונה ובממרח אהוב.

בכדי להכין אותה יש לנקות את האפונה היטב בעזרת מים זורמים, עד שהמים יוצאים שקופים. לאחר מכן מבשלים לפי המתכון הבא:

600 גרם אפונה

1.8 ליטר מים קרים

2 עלי דפנה

1 בצל אדום חתוך לחצי

מכסים עם נייר כסף ומבשלים כשעה על אש קטנה, לאחר מכן, מסננים וטוחנים במיקסר עם מעט מהמים של הבישול, מוסיפים קצת שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל  וזהו.

אפשר להשיג אפונה צהובה בארץ, בייבוא מהודו מהודו. בשוק לוינסקי בתל אביב תוכלו למצוא אותה, היא אפונה מיובשת שמגיע שלמה או חצויה באמצע.

יש מסעדה מאוד מפורסמת באתונה ובניו יורק ושמה “מילוס”, שם הם מכינים אותה אפונה צהובה ביחד עם זרועות תמנון צלויות ומקורמלות בגריל, עם שמן זית, מיץ לימון, בצל אדום ,צלפים ופטרוזיליה, טעים ומומלץ.

אם כבר דיברנו על סנטוריני, יש שם מאכל שעשוי משעועית ענקית ברוטב עגבניות, שנקרא “ג’יגנטס”.  יש גם מאכל שנקרא “קולוקיטיה”, שעשוי מקישואים מטוגנים מצופים בבצק בירה שמוגשים עם שעועית ירוקה, במיה, רוטב עגבניות ואורגנו ריחני במיוחד. יאסו!

מומלץ לקרוא גם:

מידה כנגד מידה: איך מחליפים קמח לבן בקמח מלא?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות