מאפה שמרים עם גבינות ותרד
ממש כמו עוגת שושנים רק מלוחה במיוחד לשבועות (או לכל יום בשבוע), מתכון למאפה גבינות ותרד מושלם
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1/2 קילו קמח שמרים
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב פושר
1 כפית מלח
למילוי גבינות ותרד:
1/2 חבילת תרד קפוא
200 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינה צהובה
1 חלמון ביצה
אופציונלי כי לא כולם אוהבים: חצי צרור שמיר קצוץ
להברשה:
ביצה טרופה
מלח גס
אופן הכנה
1 מכניסים לקערת המיקסר קמח עם סוכר, שמן, ביצה וחלב. לשים כ-7 דקות ומוסיפים מלח. לשים עוד 3 דקות
2 מכסים את הבצק ומעבירים אותו להתפחה במקום חמים לשעה וחצי
3 מפשירים את התרד, קוצצים אותו ומערבבים בקערה עם הגבינות והשמיר (אם רוצים שמיר)
4 לאחר שהכפיל את גודלו, פותחים את הבצק ומחלקים ל 3
5 מרדדים את הבצק למלבן, מורחים לרוחבו ממלית התרד והגבינות ומגלגלים כמו רולדה. מגלגלים את החלק הרחב ולא הצר
6 חותכים את הרולדה לשבלולים ומסדרים בתבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק, מכסים ומתפיחים שוב כ- 40 דקות.
7 מחממים תנור ל 180 מעלות
8 מברישים את השבלולים בביצה ומפזרים מלח גס
9 מכניסים לתנור ל-40 דקות, או עד שהמאפה מוכן וזהוב