שושני שמרים עם קרם פקאן וקרמל של קרן ואיציק קדוש
קרן ואיציק קדוש מדגימים כיצד להכין שושני פקאן וקרמל שאי אפשר להפסיק לאכול
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם קמח קמח מניטובה לבן
250 גרם קמח מניטובה מלא
20 גרם שמרים טריים
3 ביצים
70 גרם סוכר
1 כוס חלב
0.5 כפית מלח
150 גרם חמאה
לקרם הפקאן:
2 ביצים
60 גרם אגוזי פקאן
3 גרם קורנפלור
60 גרם סוכר
60 גרם קמח
60 גרם חמאה
לקרם הקרמל:
100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
75 גרם חמאה
1 קורט מלח
לקישוט:
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן הכנה
הכנת הבצק:
1 לקערת המיקסר מכניסים חלב, ביצים ושמרים ומערבבים
2 מוסיפים את שני הקמחים והסוכר בעזרת וו לישה לשים את הכל במיקסר כ- 5 דקות ומגבירים מהירות
3 מוסיפים חמאה רכה בהדרגה ומלח ומערבלים עוד 7 דקות. (הלישה מסתיימת כשהבצק נפרד מהדפנות- שלב מאוד חשוב)
4 נותנים לבצק לנוח כעשר דקות, מרססים את הבצק בשמן ומעבירים לקירור ללילה
5 מכינים את קרם הפקאן: כותשים את אגוזי הפקאן עם קורנלפור ומייצרים אבקת פקאן
6 מכניסים לקערה את כל החומרים: אבקת פקאן, חמאה, סוכר, קמח וביצים ומערבבים בעזרת מטרפה ומכניסים אותו לקירור
7 מכינים את קרם הקרמל: מחממים סיר על אש נמוכה ומוסיפים את הסוכר עד שהוא מגיע לצבע ענברי
8 בקלחת מחממים את השמנת
9 אחרי שהסוכר מתקרמל והשמנת מתחממת, מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את השמנת לקרמל תוך כדי ערבוב במטרפה
10 מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ומקררים ומעט מאד מלח
11 נותנים לקרמל להתקרר
12 חוזרים לבצק: מרססים את השיש בשמן בטעם חמאה
13 מרדדים את הבצק דק (בערך 3 מ”מ) על משטח השיש ללא תוספת קמח
14 מורחים מעל הבצק את קרם הפקאן (לא את כולו, שומרים חלק לזילוף אחרי אפיה)
15 מגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לפרוסות (שושנים) בעובי 1.5 ס”מ
16 מכסים ומניחים עד להכפלת הנפח
17 לאחר ההתפחה, מורחים בביצה ואופים בחום בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ – 20 דקות עד לקבלת צבע שחום
18 נותנים לשושנים להתקרר
19 קוצצים אגוזי פקאן ומעבירים את קרם הקרמל שנשאר לשקית זילוף
20 מזלפים מעל השושנים את קרם הקרמל ומפזרים פקאני קצוצים