מאפה שמרים, גבינה, עגבניות וארטישוק של מיקי שמו
כולם מכירים מאפה שמרים גבינות אבל מאפה שמרים כזה עוד לא טעמתם עם עגבניות וארטישוק – רק דברים טובים מתוך "מיקי נטו"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 12 יחידות:
200 גרם חמאה לקיפולים
50 גרם עגבניות מיובשות (ניתן לקנות ברשתות השיווק)
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט
לבצק:
400 גרם (3/4 2 כוסות) קמח לחם
20 גרם שמרים טריים
105 מ”ל (½ כוס פחות 1 כף) מים
½1 כפות שטוחות סוכר
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
1 ביצה
1 כף שטוחה מלח דק
100 גרם חמאה
למלית:
60 גרם גבינת גרנה פדנו
60 גרם ארטישוק בשמן (ניתן לקנות ברשתות השיווק) קצוץ/ חתוך קטן
להרכבה:
שמן “פאם” לשימון
ביצה להברשה
מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
יום קודם:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה לקיפולים עם העגבניות המיובשות הפלפל השחור והמוסקט עד לקבלת תערובת אחידה, עוטפים את התערובת בניילון נצמד ומעניקים לחמאה צורת מלבן בגודל של 15*20 ס”מ.
הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את חומרים הבצק למעט החמאה במהירות איטית עד לקבלת בצק, כ-5 דקות.
2 מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, כ- 7 דקות. מניחים מכוסה במקרר ללילה.
קיפול החמאה בבצק:
1 מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35*20. מניחים את מלבן החמאה על שני שליש מהבצק ומקפלים. מניחים למנוחה במקרר עד להתייצבות, כשעה.
2 מרדדים את הבצק בכיוון שלאורך התפר שנוצר לקבלת מלבן בעובי 7 – 6 מ”מ. מקפלים שליש מהבצק לכיוון המרכז ואתה השליש השני מעליו. מניחים במקרר עטוף למנוחה כשעה. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות
3 מרדדים לעובי של 6 מ”מ. חותכים למלבנים בגודל 6*11 ס”מ.
המלית:
1 בקערת המעבד מניחים גבינה וארטישוק וטוחנים עד לקבלת מחית.
ההרכבה:
1 מחליקם את הבצק לשני חלקים ועובדים על כל חלק בנפרד:
2 מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס”מ ומחליקם אותו ל- 8 מלבנים אחידים.
3 יוצרים חתכים בארבע הפינות של כל מלבן , מניחים במרכז מן המלית ומקפלים לצורת שושנה.
4 משמנים תבנית ומניחים בה את המאפים להתפחה של כשעה.
5 מברישים את המאפים בביצה.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 25 – 20 דקות. מגישים חם.
