מאפה שמרים שוקולד וחלבה של מיקי שמו

מה משותף בין בצקים לשוקולד? שניהם החולשה של כולנו ואי אפשר להתכחש לשילוב המושלם בין שניהם! מתכון למאפה שמרים שוקולד וחלבה מתוך "אופים עולם" עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק טורקיה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
260 גרם (2 כוסות פחות 1 כף) קמח
50 גרם (4/1 כוס) סוכר
10 גרם (1 כף גדושה) שמרים
1 ביצה מידה L
60 מ”ל (4/1 כוס) מים בטמפ’ החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית
ממרח שוקולד השחר פרווה
מחית נוגט
100-200 גרם חלבה
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים למשך כ- דקה. מוסיפים ביצה, תמצית וניל, וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית למשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים ללוש עוד כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
3 מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
4 מוציאים את הבצק מהמיקסר לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות.
5 מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס”מ.
6 מורחים את ממרח בטעם שוקולד ובעזרת כף מזלפים מחית נוגט, מפוררים חלבה ומגלגלים לגליל.
7 משמנים בתרסיס שמן את התבניות האישיות, ומניחים בכל תבנית, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות.
8 מחממים את התנור לחום 170 מעלות ואופים למשך כ 25-30 דקות.
מאפה שמרים שוקולד וחלבה של מיקי שמו
מאפה שמרים שוקולד וחלבה של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות