עוגת שמרים ריקוטה של מיקי שמו

מיקי שמו מכין את הגירסה שלו לעוגת שמרים ריקוטה – כל כך טעים וואוו! מתוך מתוך התכנית “מתוק או מלוח”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק שמרים
5 כוסות קמח (770 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
3/4 כוס מים בטמפרטורת החדר (180 מ”ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית ריקוטה פרסקה
675 גרם ריקוטה פרסקה
225 גרם חלב מרוכז
45 גרם אבקת אינסטנט פודינג
45 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
בצק השמרים
1 מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה.
2 מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4 מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
5 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מלית
1 בקערה מערבבים את כל החומרים יחד, סוגרים בניילון נצמד ומעבירים לקירור עד לשימוש. קירור של 24 שעות
להכנת העוגות
1 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
2 מורחים את המלית ריקוטה פרסקה ומגלגלים לגליל ויוצרים צורת שבלול.
3 משמנים קלות את התבנית ומניחים את השבלול בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות
4 מחממים תנור ל-170.
5 אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות