קוביות לברק ותרד עם טחינה של יריב מלילי

מתכון טעים ומיוחד עם דג לברק של יריב מלילי מתוך התוכנית "ים של דגים" עם יחי זינו

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לדגים:
120 גרם פילה דג לבן ויציב (לברק, אינטיאס, מוסר) נקי מעור ועצמות
בצל לבן גדול קצוץ לקוביות
חופן עלי עלי תרד או רוקט
תבלין זעתר ושומשום
1 פלפל חריף קצוץ דק
שמן זית
שמן קנולה
3-2 שיני שום קצוצות גס
4 כפות טחינה (מתובלת)
מצרכים לטחינה:
100 גרם טחינה גולמית ללא תוספת מלח
מים עד לסמיכות רצויה (אני עושה חצי חצי)
חצי כפית פלפל לבן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
הכנת הדגים:
1 מייבשים את הבצל ללא שמן על מחבת נון סטיק עד שמזהיב טיפה.
2 מטגנים את הבצל בשמן קנולה עד שהוא שחום ומתוק כמעט כמו ריבה. מורידים מהאש ומסננים משמן.
3 במחבת עם מעט שמן זית (ולפי הסדר שכתוב) צולים את השום והפלפל החריף מעט
4 ממליחים את קוביות הדג ומוסיפים. צורבים עד שהקוביות לבנות מבחוץ
5 מוסיפים את הבצל המטוגן והתרד. מערבבים במחבת לדקה ומוציאים מהאש.
6 בצלחת מתאימה שמים את הטחינה, את הקוביות דג מעל ומפזרים את תבלין הזעתר.
הכנת הטחינה:
1 בבלנדר מוט טוחנים הכל יחד למרקם חלק (חשוב לערבב טוב !) ומקררים חצי שעה לפני ההגשה.
קוביות לברק ותרד עם טחינה של יריב מלילי
קוביות לברק ותרד עם טחינה של יריב מלילי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות