מרק שעועית לבנה ברוטב אדום של ג'קי אזולאי
המרק שיחמם אתכם ביום חורפי, או סתם ימלא את הלב בערב ביתי. “אצל ג’קי” הוא מתבשל כל השנה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק
800 גרם שעועית לבנה מושרת
4 שיני שום חתוך לפרוסות
2 כפות שמן קנולה
1 צרור כוסברה
1 קופסת עגבניות מרוסקות או 3 עגבניות בינוניות קצוצות טריות
2 ליטר מים
רבע כפית קנמון
1 צרור כוסברה
2 כפות פפריקה מתוקה
0.5 כף כורכום כורכום
0.5 כף פלפל שחור
1 כף כמון
מעט מלח
אופן הכנה
מרק
1 מטגנים את שיני השום בשמן עד להזהבה.
2 מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כורכום, פלפל שחור, כמון ומלח) ו”פותחים” אותם בשמן.
3 מוסיפים רוטב עגבניות / 3 עגבניות טריות קצוצות ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את השעועית, הכוסברה הקצוצה והמים, מכסים את הסיר.
5 מבשלים כשעתיים על אש נמוכה.