קראנץ' שוקולד לבן עם אוכמניות של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לעוגת קראנץ' שוקולד לבן עם אוכמניות שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון ל-3 קראנצ'ים מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
4 כוסות פחות 6 כפות (500 גרם) קמח לחם לבן
1/2 שקית שמרית
170 מ”ל מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
190 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
1/4 לימון מגורד
1 כפית תמצית וניל
לקיפול:
250 גרם חמאה – לא קרה מדי אבל גם לא רכה
למלית (לקרנץ אחד):
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
80 גרם אוכמניות קשורות, או קונפיטורה או ריבת אוכמניות
לפירורי החמאה (ל-4 קרנצים):
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל או אבקת וניל
קורט מלח
1 כוס פחות 4 כפות (100 גרם) קמח
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים את הקמח והשמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, גרידת לימון ווניל ולשים במשך דקה במהירות נמוכה.
2 מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת במהירות נמוכה. מגרדים היטב את דופן הקערה ולשים 4 דקות במהירות בינונית.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. מקמחים ומכסים בניילון נצמד. נותנים מנוחה של 40 דקות בטמפרטורת החדר.
4 דופקים חזק על הבצק עם יד שטוחה כדי להוציא את האוויר, מקפלים את הבצק למעטפה ומגלגלים לכדור. מחזירים למגש מקומח, מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה אחת.
קיפול הבצק:
1 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 50×20 ס”מ בערך. מסמנים על הבצק קו המחלק אותו לרוחבו ל-1/3 ו-2/3.
2 הכנסת החמאה: מרככים מעט את החמאה על משטח השולחן, בעזרת כף היד, ומורחים אותה על 2/3 משטח הבצק, לפי הסימן שיצרנו. רצוי לא לעבור את השוליים עם החמאה.
3 מקפלים את ה-1/3 הנותר והריק מעל 1/3 עם חמאה ואז מקפלים את ה-1/3 הנותר עם החמאה מעל החלק המקופל, כך שקיבלנו למעשה מלבן קטן עם 3 שכבות של בצק ו-2 שכבות של חמאה.
4 קיפול ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50×20 ס”מ. מקפלים ל-4: את 2 קצוות הבצק הקצרים מקפלים לאמצע ומקפלים שוב. קיבלנו 4 שכבות (פעם ראשונה). מקררים את הבצק במשך שעה אחת, עטוף בניילון נצמד.
5 קיפול שני: מרדדים שוב לגודל 20×50 ומקפלים שוב ל-4 (פעם שנייה). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
6 קיפול שלישי: מרדדים שוב ומקפלים (פעם שלישית). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.
7 עכשיו הבצק מוכן. אפשר לחלק אותו ולהשתמש בו מיד, או להקפיא אותו לפעם אחרת. לקרנץ עם שוקולד לבן עם אוכמניות נשתמש ב-1/3 מכמות הבצק.
8 מילוי העוגה: ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל מים חמים (בן מרי). לפני שמשתמשים בו למילוי העוגה כדאי לתת לו להצטנן מעט כדי שיהיה קצת יותר סמיך.
9 מרדדים את הבצק למלבן. מסמנים חצי לאורך. מזלפים שוקולד לבן על כל אחד מחצאי הבצק ומעליו מזלפים את קונפיטורת האוכמניות.
10 חותכים את הבצק לשניים. סוגרים את כל אחד מחצאי הבצק לצינור ומהדקים היטב את הקצוות כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. קולעים צמה, מניחים בתבנית ומתפיחים במקום חמים 60 – 40 דקות.
11 פירורי החמאה (שטרויזל) – בזמן שהקרנץ תופח מכינים את השטרויזל. שמים את כל החומרים (מלבד הקמח) בקערה.
12 מועכים עם האגרוף עד שהחמאה מתרככת מאט וכל הסוכר נדבק אליה.
13 מוסיפים את הקמח ומפוררים באמצעות קצות האצבעותעד שנוצרים פירורים גדולים.
אפיה:
1 מורחים ביצה טרופה על הקרנץ.
2 מפזרים על הקרנץ פירורי חמאה.
3 אופים ב – 170 – 160 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 28 – 25 דקות.
קראנץ' שוקולד לבן עם אוכמניות של הנס וגלית ברטלה
קראנץ' שוקולד לבן עם אוכמניות של הנס וגלית ברטלה, צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: