ויסקי סאוור של "שותה הכפר" אריאל לייזגולד: הקוקטייל הקלאסי

הפעם נכין את אחד האבות המייסדים של עולם הקוקטיילים: מתכון שהיה קיים בספרים עוד מהמאה ה – 19 : הויסקי סאוור!. מתוך התוכנית: "שותה הכפר"

הפעם נכין את אחד האבות המייסדים של עולם הקוקטיילים: מתכון שהיה קיים בספרים עוד מהמאה ה – 19 : הויסקי סאוור!

ויסקי סאוור מגיע ממשפחת משקאות עתיקה מאוד שנקראת פשוט “סאוור”: פשוט, נכון? בעולם העתיק היו הרבה מאוד קבוצות של משקאות כמו סאוור, פיז, שראב, פליפ וגם קוקטיילים, עד שבשלב מסוים איכשהו בסוף איחדו את כל הדרינקים האלה תחת השם “קוקטיילים”.
אז ויסקי סאוור הוא משקה קלאסי לגמרי, כמו שעשו לפני מאתייים שנה.
אני אוהב אותו מאוד, כי הוא מדגיש את הטעמים המאוד ייחודיים של המשקה הבסיסי. במקרה הזה, ויסקי אמריקאי נפלא, פירותי, מתקתק ומעקצץ קלות, נפלא!

לפני שמכינים את הקוקטייל,  חשוב לקרר את כוס ה”סאוור”. פתרון שהוא תמיד טוב הוא לשמור את הכוסות שלנו בפריזר, ככה תמיד מקבלים כוס קפואה לחלוטין, עם “פרוסט” נהדר מבחוץ.

אז איך מכינים?

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

50 מ”ל ויסקי אמריקאי
25 מ”ל מיץ לימון טרי
20 מ”ל של מי סוכר ביחס של שניים לאחד, לטובת הסוכר – כלומר על מאתיים גרם של סוכר, שמים מאה מ”ל של מים.
1 חלבון של ביצה טריה
קוביות קרח
“אנגוסטורה” – שזה מעין תבלין לקוקטיילים
גרידת תפוז
1 דובדבן
אופן הכנה
1 מוזגים 50 מ”ל של ויסקי אמריקאי בתוך שייקר.
2 מוסיפים 25 מ”ל של מיץ לימון סחוט טרי. הכי טוב לסחוט את המיץ במקום, ככה המיץ לא מתחמצן ונשאר פירותי ונהדר, בלי טעמים מרירים שאנחנו פחות רוצים.
3 מוסיפים 20 מ”ל של מי סוכר ביחס של שניים לאחד, לטובת הסוכר, כלומר על 200 גרם של סוכר, שמים 100 מ”ל של מים.
4 מסיימים עם תוספת חלבון של ביצה טריה, למרות שאפשר להפריד את החלבון מראש, אני רוצה להפריד את הביצה במקום , כי תמיד עדיף להשתמש במוצר כמה שיותר טרי!
5 מנערים הכל בלי קרח, כדי להכניס כמה שיותר אוויר לתוך התערובת ולתת לחלבון את האוויר שהוא צריך, כדי לייצר קצף אווירירי ונפלא שיישב לו על הקוקטייל שלי.
6 מוסיפים קוביות קרח, כמה שיותר קוביות וגם כמה שיותר גדולות.
7 מנערים היטב ומנסים להכני סכמה שיותר אוויר לתערובת.
8 מסננים.
9 מוציאים כמה שיותר קצף לחלק העליון של הכוס.
10 אחרי שמסננים לתוך הכוס מחכים כמה שניות ורואים שכל הקצף העשיר הזה עולה למעלה ונח לו על החלק העליון.
11 מוסיפים מעט מאד ובעדינות, “אנגוסטורה” שזה מעין תבלין לקוקטיילים, מציפים אותו למעלה או שנותנים לו לשקוע בין השכבות.
12 מוסיפים קליפת תפוז, כדי לבשם את החלק העליון וגם את הכוס עצמה.
13 ולבסוף: דובדבן!

עכשיו כמו תמיד, צריך לבדוק שעשינו טעים…אחחחח כמה כיף וכמה קל זה להכין קוקטייליים טעימים! כמה קל!

זהו חברים , תשתו דברים טעימים ותארחו את האורחים שלכם הכי בכיף.

ויסקי סאוור של שותה הכפר אריאל לייזגולד הקוקטייל הקלאסי
ויסקי סאוור של שותה הכפר אריאל לייזגולד הקוקטייל הקלאסי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות