שיפודי אבטיח צלויים בקוקוס קלוי ודבש של איינסלי הריוט
השף האהוב והבינלאומי איינסלי הריוט במתכון בלעדי למנה שתעשה לכם את הקיץ קליל כיפי וטעים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
אבטיח, חתוך לקוביות של 2X3 ס”מ (שומרים את קליפה האבטיח בצד)
כוס קוקוס מיובש, מגורר
כוס דבש
לימון
אופן הכנה
אופן הכנה
1 קולים מעט את הקוקוס על מחבת חמה ויבשה, עד שהוא מקבל גוון זהוב. כדאי לערבב את הקוקוס בזמן הקלייה כדי שלא יידבק וכדי שלא יישרף
2 מחממים את תנור האפייה במצב של גריל, בטמפרטורה בינונית-גבוהה
3 משפדים את קוביות האבטיח על שיפודים, ומניחים על מגש אפייה נקי ויבש, מתחת לגריל. מסובבים את השיפודים מדי פעם כדי שהקוביות ייצלו באופן שווה מכל הצדדים
4 מוציאים את שיפודי האבטיח מן הגריל, ומצפים בדבש את הקוביות הצלויות. מפזרים 2/3 מכמות הקוקוס הקלוי כך שידבק לדבש
5 סוחטים את הלימון, מגררים את הקליפה
להגשה:
1 חותכים פרוסות זעירות מהחלקים הפנימיים, הלבנבנים, של קליפת האבטיח קטנטנות, שורים בקערה עם מיץ הלימון והגרידה, מוסיפים מעט דבש ואת הקוקוס הקלוי ומקשטים את הצלחת ב”קונפטי אבטיח וקוקוס”