בהיעדר לימון: האם ניתן לתבל בעזרת חומץ?

כיום ניתן למצוא סוגים רבים של חומץ. הרעיון הוא להתאים את החומץ הנכון למנה הנכונה. אז איזה סוגי חומץ קיימים ובאיזה מומלץ להשתמש? אוראל קמחי עונה.

מומלץ לקרוא גם:

הצופה/ גולש יואב שאל אותי את השאלה הבאה:

“הרבה פעמים כשאין לימון אני משתמש בחומץ לתיבול סלטים וכאלה, הבעיה היא שאני מרגיש שיש טעם לוואי לאוכל, האם זה קשור לסוג החומץ או שזה פשוט ההבדל בין החומץ ללימון? דרך אגב אני משתמש בחומץ 5%”

האמת היא שבמקרה הזה כל התשובות נכונות. נתחיל מזה שחומץ ולימון הם באמת שונים אחד מהשני, אבל לא תמיד יש לנו לימון טרי והשימוש בחומץ הוא הכרחי.

החומץ שאתה משתמש בו הוא חומץ סינתטי ובאמת יש לו מעט טעם לוואי. יחד עם זאת, זהו חומץ שהיה בכל בית בישראל עד לפני כמה שנים. בשנים האחרונות נפתחנו לעולם ולאפשרויות שיש בו. כיום אפשר למצוא המון סוגים של חומץ, כשהמרכזיים ביניהם הם חומץ בן יין אדום, חומץ בן יין לבן וחומץ בלסמי והם זמינים בכל סופר. מעבר לזה, יש עוד סוגים רבים של חומץ כמו חומץ קאווה, חומץ תפוחים, חומץ בלסמי לבן ועוד סוגים “נדירים” אף יותר . לכל אחד מהם יהיה טעם שונה והוא יתאים למנות שונות. הרעיון הוא להתאים את החומץ הנכון למנה הנכונה.

חומץ בן יין לבן או אדום יתאימו נהדר לסלטים או לדגים נאים בגלל החמיצות הגבוהה שבהם וההבדל ביניהם הוא בעיקר בצבע.

חומץ בלסמי שמיוצר במודנה שבאיטליה הוא חומץ שעשוי מענבים. מה שמאפיין אותו הוא אחוזי סוכר גבוהים שמאזנים את החמיצות שבו. חומץ הבלסמי הוא איכותי מאוד. הוא מתאים לבשר מבושל או נא והולך נהדר עם סלטים שמשלבים פירות או משהו קצת יותר תקתק.

לחומץ הבלסמי יש גם אח שנקרא חומץ בלסמי לבן. הם מאוד מזכירים אחד את השני בטעם אבל הצבע שלהם שונה. בעוד הבלסמי “הרגיל” יצבע את האוכל בצבע קצת כהה, הלבן ייתן את אותו האפקט בטעם אבל ללא שינוי הצבע. מחומץ בלסמי מפיקים גם בלסמי מיושן שהוא אותו החומץ רק שהוא יושב ליישון בחביות עץ. בהתאם לזמן היישון שלו ( החל מ – 3 שנים ועד למעלה מ – 100 שנות יישון) נקבע מחירו היקר יחסית, אבל הטעם שמתקבל הוא טעם עוצמתי ומרוכז מאוד של אותו חומץ בלסמי.

הרעיון להשתמש בחומץ במקום לימון הוא רעיון נהדר השאלה היא רק באיזה חומץ משתמשים.

שלא יידבק לכם: איך מכינים אורז?

בים בם בם, תירס חם: איך מכינים פולנטה?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות