סלט מלפפונים בחומץ וכרוב ירוק עם אטריות

תמר ויקס – לרר עם מתכונים מהמטבח הוינאי האוסטרי לשתי מנות ראשונות וטעימות: סלט מלפפונים בחומץ וכרוב ירוק עם אטריות עבות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סלט מלפפונים בחומץ
5 מלפפונים טריים ודקים
½ כפית מלח
3 כפות שמן
½ כוס חומץ
קורט פלפל שחור
½ זר של שמיר קצוץ דק
כרוב ירוק עם אטריות עבות
350 גרם אטריות עבות
2 ליטרים מים מומלחים לבישול האטריות
½ ק”ג כרוב ירוק טרי ומוצק
1 בצל קטן קצוץ דק
80 גרם שמן (5 כפות וחצי)
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית קימל
קורט פלפל שחור
2 כפות מים לפי הצורך
אופן הכנה
סלט מלפפונים בחומץ
1 שוטפים את המלפפונים, מקלפים ופורסים אותם לפרוסות דקות.
2 ממליחים את פרוסות המלפפונים ומכניסים למסננת לחצי שעה .
3 לאחר כחצי שעה מנגבים ומייבשים היטב את המלפפונים ומניחים בקערה עמוקה.
4 מערבבים בקערה נוספת את החומץ, שמן , פלפל שחור ושמיר קצוץ.
5 שופכים על המלפפונים מערבבים בעדינות ומשהים לרבע שעה.
6 מגישים כתוספת לבשר או שניצל.
כרוב ירוק עם אטריות עבות
1 מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות ( 12 – 10 דקות).
2 מסננים ושוטפים במים קרים. שומרים בצד.
3 רוחצים את הכרוב ומסירים עלים עליונים, חוצים את הכרוב וחותכים כל חצי לפסים דקים.
4 שמים שמן בסיר בינוני ומזהיבים את הבצל הקצוץ.
5 מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס והופך לקרמל ( בזהירות שהסוכר לא יישרף).
6 מכניסים את הכרוב, מערבבים ומטגנים עד שהכרוב מזהיב.
7 מוסיפים קימל, מלח, פלפל ומערבבים.
8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, ומדי פעם מערבבים.
9 אם הכרוב נותר ללא נוזלים מוסיפים 2 כפות מים תוך כדי הבישול.
10 אחרי 20 דקות מוסיפים את האטריות העבות, מערבבים ומבשלים עוד 3 – 2 דקות.
11 מגישים חם.
סלט מלפפונים בחומץ
כרוב עם אטריות עבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: