קישואים וחצילים ממולאים בטריו גבינות טבעוניות
נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם מתכונים קלילים לקיץ החם – קישואים וחצילים ממולאים בטריו גבינות טבעוניות
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 קישואים פרוסים דק במנדולינה
3 חצילים פרוסים דק במנדולינה
3 גביע אחד ממרח טבעוני בטעם טבעי 9%
1 אריזה גבינה טבעונית מגורדת
1/2 אריזה גבינת פרמז'ן טבעוני
300 מל שמן זית
פטרוזיליה צרור
בזיליקום צרור
2 קופסאות פולפה טבעית 100% עגבניות של יכין (חתוכות למרקם עדיין, ללא תוספת סוכר, מלח וללא חומרים משמרים)
5 שיני שום
1/2 בצל
מלח
½ כפית פלפל
אופן הכנה
1 מכינים את הרוטב: קוצצים את השום ואת הבצל דק דק.
2 בסיר רחב וגדול מחממים את שמן הזית ואז מטגנים קלות את השום ואת הבצל
3 מוסיפים את הפולפה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש ומשאירים את הרוטב לפחות חצי שעה על אש קטנה
4 בינתיים פורסים את החצילים ואת הקישואים לאורך בעזרת מנדולינה. צולים את הפרוסות על מחבת פסים משומנת היטב עם שמן זית.
5 קוצצים דק את הפטרוזיליה וחצי מהבזיליקום
6 בקערה מערבבים את כל הגבינות הטבעוניות (את הגבינה הקשה חותכים לקוביות קטנות) ומוסיפים להן את הפטרוזיליה ואת הבזיליקום
7 מניחים כמה פרוסות של חציל או של קישוא אחת ליד השניה, מניחים כף גדושה או שתיים של מילוי במרכזן, ומגלגלים עד לקבלת גליל שמנמן
8 מניחים את הגלילים הממולאים בתוך רוטב העגבניות אחד ליד השני. אם רוטב העגבניות התייבש, ניתן להוסיף חצי כוס מים
9 מוסיפים את עלי הבזיליקום שנשארים (אין צורך לקצוץ אותם)
10 משאירים את הסיר על האש עוד רבע שעה-20 דקות, ומגישים מיד עם חופן פרמזן טבעוני מעל כל מנה.